Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας αποχαιρετά το Μίκη Θεοδωράκη

Σήμερα έφυγε ένα μεγάλος Έλληνας. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής, Μίκης Θεοδωράκης δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μυθιστορηματικά και έφυγε «ήσυχα» σε ηλικία 96 ετών. Ο Μίκης έχει ταυτιστεί με το μεγάλο αντιδικτατορικό Κίνημα. Με την πραγματική εμψύχωση τού αγώνα απέναντι στη χούντα.

Ο Μίκης δημιούργησε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο για τον τόπο, ενώ οι ιδέες του και οι πολιτικοί του αγώνες ενέπνευσαν περισσότερες από μία γενιά και  αποτελούν παρακαταθήκες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την εθνική αξιοπρέπεια.

Με το έργο του σημάδεψε ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι.

Πρόβαλε το όνομα της Ελλάδας, μέσα από τη μουσική του και το κύρος του ονόματός του σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Συνέβαλε στην προβολή της ελληνικής ποίησης, μελοποιώντας Έλληνες ποιητές που ο λόγος τους έφτασε στα πέρατα του κόσμου.

Στις δύσκολες στιγμές για τη δημοκρατία, τα τραγούδια του ήταν φάρος ελπίδας που δεν έσβησε ποτέ για εκατομμύρια Έλληνες.

Μέχρι τους τελευταίους μήνες της ζωής του συνέχισε να εργάζεται και να κάνει συναυλίες, υπέρ κοινωνικών και πολιτικών σκοπών, ενώ συχνά-πυκνά παρενέβαινε στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Όλοι μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, γίναμε ενεργοί πολίτες, πιαστήκαμε χέρι – χέρι σε συγκεντρώσεις και συναυλίες, τραγουδήσαμε, κλάψαμε από συγκίνηση μέσα  από τους ήχους της μουσικής του.

Τον αποχαιρετούμε με θλίψη, σεβασμό και τιμή. Το έργο του θα είναι εδώ να μας εμπνέει και κυρίως να μας ενώνει για  να συνεχίσουμε να  αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε..

Η Ελλάδα είναι ο Μίκης και ο Μίκης θα είναι για πάντα η Ελλάδα.

Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας Κινήματος Αλλαγής.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!