Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΙΝ.ΑΛ. Κέρκυρας για την απώλεια του Γ. Δρυ: “Πολιτικός που η Κέρκυρα ανέδειξε για πολλές τετραετίες ως εκπρόσωπό της στη Βουλή”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ. Κέρκυρας για την απώλεια του Γιώργου Δρυ, ενός πολιτικού που υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ.

 

Η ανακοίνωση

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Γιώργος Δρυς, ο Κερκυραίος πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Δρυς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας.

Ήταν ένας αγωνιστής που από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνίστησε για την καταξίωσή του ως κορυφαίας πολιτικής δύναμης στην Κέρκυρα. Ένας πολιτικός που η Κέρκυρα ανέδειξε για πολλές τετραετίες ως εκπρόσωπό της στο Κοινοβούλιο και  υπηρέτησε επιτυχώς τη Χώρα μας από διάφορα κυβερνητικά αξιώματα.

Σπούδασε φυσικός στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ως βοηθός-ερευνητής στην έδρα Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και από  το 1982 ήταν αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Κέρκυρας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και επανεκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 2004.

Ήταν εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1990.

Το 1994 εξελέγη γραμματέας του τομέα Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑΣΟΚ.

Το 1996 επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ανέλαβε  κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Οικονομικών και έθεσε τα θεμέλια του TAXIS.

Τον Οκτώβριο του 2001 ανέλαβε υπουργός Γεωργίας και το Μάρτιο του 2005, στο 7ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Πάνω από όλα  όμως ήταν Κερκυραίος και αγωνίστηκε με έμπρακτη αγάπη για το τόπο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα παιδιά του.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!