Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΚΕ για τον θάνατο του Βασίλη Καλησπεράτη

Με θλίψη αποχαιρετά η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ τον σύντροφο Βασίλη Καλησπεράτη που έφυγε από τη ζωή στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

O σύντροφος Βασίλης ήταν ένα σεμνός βιοπαλαιστής και αγωνιστής. Πάλεψε σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του ενώταυτόχρονα αγωνίστηκε για έναν κόσμο καλύτερο χωρίς αδικία και εκμετάλλευση.

Γεννημένος το 1939 στο χωριό Κορακαδες Κέρκυρας, εργάστηκε αρχικά ως ψαράς σε αλιευτικά σκάφη. Το 1963 ξενιτεύτηκε στη Γερμανία όπως τόσοι άλλοι εκείνα τα χρόνια. Εκεί δούλεψε σε εργοστάσια, συνδέθηκε με τους πιο πρωτοπόρους εργάτες και οργανώθηκε στους «Λαμπράκηδες». Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργατών και συμμετείχε στους αγώνες των μεταναστών κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα. Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από τις γερμανικές δυνάμεις καταστολής, σε διαδήλωση εναντίον της χούντας. Το 1968 οργανώθηκε στο ΚΚΕ, στην οργάνωση ΟΔ Γερμανίας του Κόμματος.

Το 1976, μετά την πτώση της δικτατορίας επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Πετριτής της Κέρκυρας. Είχε δραστήρια συμμετοχή στη συγκρότηση των οργανώσεων του ΚΚΕ στο νησί. Παρέμεινε μέλος του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, με τη σταθερότητα, την αγωνιστικότητα, την ανιδιοτελή προσφορά του να εμπνέει τους νεότερους. Πάντα θα θυμόμαστε την αισιοδοξία με την οποία αντιμετώπιζε το μέλλον.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στον γιο του, σύντροφο Αντώνη, στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει στους Κορακάδες την Τρίτη 02/01 στις 15:00 το μεσημέρι. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!