Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Το περιοδικό της ΚΟΕ αφιέρωμα στο ΝΑΥΣΙΘΟΟ Κέρκυρας

O Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ναυσίθοος Κέρκυρας είχε την τιμητική του στην έκδοση Νοεμβρίου του περιοδικού της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας “KoeMag”. 

Το περιοδικό περιλαμβάνει τετρασέλιδο αφιέρωμα στην 27χρονη πορεία του Κερκυραϊκού σωματείου, το οποίο εκτός από το τμήμα κολύμβησης, περιλαμβάνει και τμήμα μπάσκετ, ενώ παλαιότερα λειτουργούσε και τμήματα υδατοσφαίρισης και  κρίκετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια έκδοση περιλαμβάνει άρθρο του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος με αφορμή το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα, αναφέρεται στο μέλλον του open water. Ενώ, σε προηγούμενη έκδοση, η ΚΟΕ είχε αφιέρωμα στην πορεία του Ιστορικού ΝΑΟΚ.

Η ίδρυση του ΝΑΥΣΙΘΟΟΥ &  το κρίκετ

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ναυσίθοος Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1996 και το όνομά του προήλθε από τον βασιλιά των Φαιάκων, ο οποίος ήταν πατέρας του βασιλιά Αλκίνοου και βοήθησε στην ανάπτυξη της Ναυσιπλοΐας στο νησί των Φαιάκων. Οι δραστηριότητες του συλλόγου, με πρώτη και κύρια αυτή του κολυμβητικού τμήματος, ξεκίνησαν με πρωτοβουλία καθηγητών Φυσικής αγωγής και κάποιων γονέων με στόχο την ανάπτυξη του υγρού στίβου στην Κέρκυρα. Από το 1997 ως το 2008 δραστηριοποιήθηκε το τμήμα κρίκετ. Ένα άθλημα που έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση στο νησί, αφού πρωταγωνίστησε κυρίως στις μικρές κατηγορίες (Εφήβων-Νέων) στα Εθνικά πρωταθλήματα και αγωνίστηκε και στις κατηγορίες ανδρών.

Οι επιτυχίες του:

  • Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Indoor

Εφήβων και Πάιδων 200• Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Indoor

Νέων 2002 και Πρ. Ανδρών Β Κατηγορίας

  • Τέταρτη θέση στο Κύπελλο Ελλάδας 2002
  • Στελέχωση Εθνικών ομάδων Παίδων –Εφήβων με αθλητές του Συλλόγου.
  • Βράβευση της Ομάδας από τον Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών Κέρκυρας (2001 και 2002).
  • Τρίτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών 2004
  • Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων και Νέων 2004.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ & ΠΟΛΟ

Το καλοκαίρι του 2005 με υπεύθυνο τον Τάσο Κασίμη ενεργοποιήθηκε και το τμήμα υδατοσφαίρισης στις κατηγορίες Μίνι Παίδων και Παίδων και έλαβε μέρος και στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Το τμήμα ανδρών αγωνίστηκε στη Γ Εθνική και έφτασε μέχρι την Β Εθνική Ανδρών το 2015. Όμως, λόγω -κυρίως- οικονομικών προβλημάτων βρίσκεται σε αναστολή. Ο σύλλογος συμπλήρωσε φέτος 27 χρόνια λειτουργίας και μέσα σε αυτά κατάφερε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Κέρκυρας και μια από τις πιο υποσχόμενες στην Περιφέρεια, πάντοτε στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Διαθέτει μια από τις καλύτερες κολυμβητικές ομάδες στην Β.Δ Ελλάδα στις αγωνιστικές και Προαγωνιστικές κατηγορίες. Η ομάδα κολύμβησης έχει λάβει μέρος σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, Χειμερινούς και Πανελλήνιους αγώνες της Ομοσπονδίας, καθώς και σε διασυλλογικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνήθως βρίσκεται στην πρώτη τριάδα στις Προαγωνιστικές κατηγορίες στην Περιφέρειά της. Η εκπροσώπηση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν συνεχής, με εξαίρεση κάποιες χρονιές λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε ο σύλλογος με τις υποδομές στην Κέρκυρα, ενώ αθλητές του κατέκτησαν μετάλλια στις κατηγορίες στα Χειμερινά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Αθλητές του Συλλόγου έχουν λάβει μέρος και σε Διεθνείς διοργανώσεις όπως:

Αγώνες Νησιών Χωρών της Μεσογείου στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας (2001 και 2002) και στις Αζόρες- Γουαδελούπη- Κρήτη- Κορσική- Σικελία- υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων ως και το 2009. Σημαντική επιτυχία για τον Ναυσίθοο ήταν η κατάκτηση μεταλλίων στα πρωταθλήματα κατηγοριών (μέχρι και Εφήβων) του Ιωάννη Γκιόκα, καθώς και η συμμετοχή του στην Εθνική, εκπροσωπώντας την χώρα μας σε πολυεθνείς συναντήσεις. Επίσης, είχε και συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009. Δύο χρόνια πριν, ο Γιάννης Μωραϊτης που γυμναζόταν με το σύλλογο είχε και πάλι συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό και πρωταγωνίστησε με μετάλλια στο πρωτάθλημα Εφήβων.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Μια ονομαστική αναφορά σίγουρα αξίζουν μια σειρά από αθλητές που συμμετείχαν σε Χειμερινούς και Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και κάποιοι που ανέβηκαν στο βάθρο όλα αυτά τα χρόνια, όπως:

ΚΟΤΙΝΑΣ Θ.- ΣΓΟΥΡΟΣ Γ – ΓΚΑΡΝΑΡΑΣ ΠΑΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ και ΝΙΚΟΣ–ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΤΑΝΥ-ΡΑΡΗΣ Σ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΣ-ΜΟΡΦΑΚΙΔΟΥ Κ-ΠΡΙΦΤΗ ΣΠ-ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΚΑΡΔΑΜΗΣ Γ-ΡΙΓΑΝΑΣ ΣΠ-ΓΚΙΟΚΑΣ Σ-ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ Π-ΚΑΣΙΜΗ Β- ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΕΛ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΣ-ΑΛΑΜΑΝΟΥ ΕΜ-ΣΑΜΟΙΛΗΣ ΧΡ-ΑΡΓΑΛΙΑΣ ΣΠ- ΜΠΑΛΟΣ ΔΗΜ-ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΧΡ-ΚΑΒΑΔΙΑΣ Κ ΜΟΥΛΙΝΟΥ Σ-ΚΟΝΙΣΠΟΛΙΑΤΗΣ- ΜΑΝΕΤΑ Α-ΜΟΥΧΛΙΑΝΙΤΗ Κ-ΤΟΜΠΡΟΥ ΧΡ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α-ΤΟΥΡΟΥΚΗΣ Χ- ΡΕΓΓΗ ΕΜ-ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΥ-ΚΟΣΚΙΝΑΣ Κ-ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Α-ΠΑΤΕΛΗΣ- ΛΑΒΡΑΝΟΣ-ΜΑΖΗΣ ΤΡΟΥΣΑΣ-ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Ε-ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ Μ- ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ Γ και αρκετοί άλλοι.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το τμήμα μπάσκετ του Ναυσίθοου δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013 με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου κ. Τόμπρου και ο συντονισμός και έλεγχος ανατέθηκε στους προπονητές Δημοσθένη Παπαδάτο και Βασίλη Γρηγορίου. Η Ακαδημία, μέσα σε αυτή τη δεκαετία, γιγαντώθηκε. Πέρασαν και περνούν από τα τμήματά της εκατοντάδες παιδιά και είναι από τις μεγαλύτερες σε αριθμό παιδιών στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Κορυφαία της στιγμή η συμμετοχή του παιδικού τμήματος στον τελικό παίδων της ΕΣΚΑΒΔΕ τον Απρίλιο του 2022. Η Ακαδημία διαθέτει 3 τμήματα ακαδημιών junior, τμήμα under 12, τμήμα under 13, τμήμα under 14, 2 τμήματα παιδικού Α και Β, εφηβικό και αντρικό τμήμα. Επίσης το τμήμα μπάσκετ δραστηριοποιείται και στη Βόρεια Κέρκυρα έχοντας ενεργά τμήματα στην Αχαράβη. Από τον Ναυσίθοο Κέρκυρας όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες παιδιά έμαθαν να κολυμπούν σωστά και με ασφάλεια και διδάχτηκαν τα μυστικά των αθλημάτων που καλλιεργούσε ο σύλλογος. Το προπονητικό δυναμικό του ομίλου (περίπου 12 προπονητές) απαρτίζουν επιστήμονες από τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής ειδικευμένοι και με πολυετή εμπειρία καλύπτοντας όλα τα επίπεδα από την ηλικία των 3 ετών ως και την κατηγορία Εφήβων-Ανδρών. Το αθλητικό δυναμικό κάθε χρονιά φθάνει τα 500 άτομα (αριθμός που συνεχώς αυξάνεται). Αυτή τη στιγμή είναι ενεργοποιημένα και σε πλήρη ανάπτυξη το τμήμα κολύμβησης και της καλαθοσφαίρισης. Τα προβλήματα στο θέμα των υποδομών που αντιμετωπίζουν τα τμήματα λειτουργούν αρνητικά στην περαιτέρω ανάπτυξη. Το κολυμβητικό τμήμα, που χρησιμοποιεί το… γερασμένο πια αθλητικό κέντρο της Κέρκυρας, επηρεάζεται από την προβληματική λειτουργία του κολυμβητηρίου αφού οι συχνές βλάβες και η μη συνεχόμενη και απρόσκοπτη λειτουργία του με ικανοποιητικές θερμοκρασίες για πολλά χρόνια απομάκρυναν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό παιδιών. Αντίστοιχα και το τμήμα καλαθοσφαίρισης χρησιμοποιεί κυρίως χώρους σχολείων, όπως το κλειστό Δημοτικό προπονητήριο και μόνο μια ώρα εβδομαδιαίως το κλειστό στο ΕΑΚ Κέρκυρας με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το πλάνο ανάπτυξης του συλλόγου. Τα έξοδα μετακίνησης και οι υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις που απαιτούνται για την συμμετοχή σε αγώνες, ειδικά της κολύμβησης, σίγουρα δεν δίνουν ίσες ευκαιρίες στους αθλητές μας αφού καμία κολυμβητική διοργάνωση δεν γίνεται στο νησί λόγω έλλειψης ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Η σύνθεση του ΔΣ του σωματείου Ν.Α.Ο Ναυσίθοος είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τόμπρος

Αντιπρόεδρος: Ευστάθιος Παπαδάτος

Γεν. Γραμματέας: Σπυρίδων Τόμπρος

Ταμίας: Μάγδα Παναρετου

Έφορος Κολύμβησης: Ιωάννης Αργαλιας

Μέλος-έφορος καλαθ/ρισης: Κωνσταντίνα Μαθιού

Μέλος, έφορος αγωνιστικών τμ.: Λεωνίδας Σούλος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!