Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το Σωματείο Προστασίας Βίδο για τη συνάντηση με τη δήμαρχο

Με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιουνίου 2021, αντιπροσωπεία του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάδειξη του Βίδο, στο Μαράσλειο Μέγαρο.

Με την αφορμή αυτή ο Σύλλογος εξέδωσε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση:

Στη συνάντηση που έγινε σε θετικό και παραγωγικό κλίμα, παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Περιουσίας, ΓεωργοηλίαςΠαντελιός.

Από πλευράς του Συλλόγου τέθηκαν τα γνωστά προβλήματα που σχετίζονται με:

  • Το καΐκι που δεν έχει μπει ακόμα στη γραμμή και είναι αδύνατη η επίσκεψη στο Βίδο,
  • Τις συνθήκες εγκατάλειψης που επί σειρά ετών επικρατούν στο νησί με τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις να ερημώνουν και τη βλάστηση να κάνει δύσκολη την πρόσβαση στο νησί
  • Την για 4η συνεχή χρονιά μη λειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων
  • Το καθεστώς άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας εκεί (εστιατόριο και αναψυκτήριο).

Η Δήμαρχος απαντώντας ανέπτυξε το σχεδιασμό του Δήμου για το Βίδο και συγκεκριμένα:

  • Περιέγραψε τις προσπάθειες για την δρομολόγηση του δημοτικού καϊκιού (η δημοπρασία λήγει 29/6) και την αισιοδοξία της ότι θα είναι γόνιμος. Με την υπογραφή της σύμβασης σύμβαση εξαετούς διάρκειας θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στο νησί για 6 μήνες το χρόνο και εκτιμά ότι το ανακαινισμένο δημοτικό καΐκι αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του για το Βίδο μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Ο Αντιδήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση της διαδικασίας δημοπράτησης στις συνθήκες αποδυνάμωσης των υπηρεσιών λόγω της πανδημίας.
  • Αποκάλυψε ότι η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει μια γενικότερη παρέμβαση στο νησί του Βίδο για την συνολική μελέτη της οποίας πρόκειται να αξιοποιηθεί η Διαδημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης γνωστή ως ΔΕΠΑΝ και ότι μέσω αυτής της διαδικασίας προσδοκά την άντληση των αναγκαίων πόρων από το Υπ. Εσωτερικών.
  • Για τις Δημοτικές Κατασκηνώσεις η Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι μέσα στο χρόνο, θ’ αποκτηθεί νέος σύγχρονος κατασκηνωτικός εξοπλισμός, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσει στις αναγκαίες βελτιώσεις στα εγκαταλειμμένα κτήρια των κατασκηνώσεων για να καταστεί συνολικά λειτουργικός ο χώρος με προοπτική αδειοδότησής τους για επαναλειτουργία τους το 2022. Για φέτος, επισήμανε την καλή πορεία της υλοποίησης των δράσεων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών που θα πραγματοποιηθούν στο νησί από τις 20 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου.
  • Τέλος, για τη λειτουργία της επιχείρησης που έχει την εκμετάλλευση του εστιατορίου – αναψυκτηρίου είπε ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο της υπογραφείσας την άνοιξη του 2019, σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΙΚΟS.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου άκουσαν τις διαβεβαιώσεις για θετική ανταπόκριση του Δήμου στα βασικά ζητήματα που έχει θέσει και

1.Ζήτησαν να υπάρξει ευρεία διαβούλευση για όποιες παρεμβάσεις στο Βίδο

  1. Πρότειναν τη συγκρότηση ενός ολιγομελούς οργάνου που θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησής τους και θα λειτουργεί υποστηρικτικά και προωθητικά στην όλη προσπάθεια
  2. Ζήτησαν να υπάρξει δέσμευση για το χρόνο αδειοδότησης των κατασκηνώσεων
  3. Ζήτησαν να μην παρουσιαστούν παρόμοια προβλήματα υπέρβασης του χώρου χρήσης από τη μισθώτρια εταιρία και τέλος, δήλωσαν ότι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα παίρνουν μέτρα για να συνεχίσει να είναι το Βίδο ασφαλές, καθαρό και προσβάσιμο για όλους.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!