Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης στη Σερβία

Με θερμά αισθήματα τιμής και πατριωτικού ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκαν οι τρεις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της Σερβίας.


Μέσα στη κατάμεστη σκηνή του MTS Dvorana του Βελιγραδίου, όπου περισσότερα από 1.100 άτομα χειροκροτούσαν στο ρυθμό του «Ζορμπά», με κεντρικό πρωταγωνιστή στο μπουζούκι τον Κωνσταντίνο Βιδάλη και στη κιθάρα τον Βασίλη Κυριακίδη, το μουσικό σώμα παρουσίασε μια επιλογή κομματιών με έργα των E.Curtis, S.Gastaldon, G.Puccini, Μ.Θεοδωράκη, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σερρών, του οποίου την προετοιμασία ανέλαβε ο κ.Χάρης Κουλούρης.

Ακολούθησαν οι συναυλίες στο Εθνικό Θέατρο της Σερβίας στη περιοχή του Novi Sad, και στο Δημαρχιακό Μέγαρο – City Hall στη περιοχή Subotica, όπου και έκλεισε η φετινή περιοδεία της Σ.Ο.Μ.Θ.

Ως σολίστ στις συναυλίες εμφανίστηκαν οι Μαρία Μαυρομμάτη, Ρόζα Πουλημένου, Αναστασία Φύσσα, Άκης Καλμούκης και Εύα Καργιοφύλη.
Στο μέρος των vocal ensemble, συμμετείχαν οι Ελπίδα Ζαβιτσάνου, Μαργαρίτα Stadler, Λευτέρης Αντωνιάδης.
Στο χορωδιακό μέρος, επί σκηνής συμμετείχαν οι χορωδίες «Μιχάλης Καποδίστριας» και Covertura.

Την επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας, υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ., κ. Ηλίας Γκογκίδης

Εκ μέρους του Δ.Σ., αποστέλλουμε θερμές ευχαριστίες προς τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ελληνοσέρβικης Φιλίας, και συγκεκριμένα στον κ.Ζέλικο Πόποβιτς για τη τιμητική πρόσκληση στο πρόσωπο της Σ.Ο.Μ.Θ., και στο Μουσικό Σχολείο Σερρών για την άριστη συνεργασία.

Για το Δ.Σ.
Βασίλης Σπάτουλας

Photos: Βασιλική Μανουηλίδου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!