Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑ

Τρεπεκλής σε Κράτσα: Eνημερώστε μας τι παραλαμβάνουμε

Ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ανέλαβε την Πρωτοχρονιά  και επίσημα  τα καθήκοντά του με την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Παλαιά Νομαρχία). Ωστόσο, ο Γιάννης Τρεπεκλής  και οι συνεργάτες του είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία ανάληψης των καθηκόντων τους, από την επομένη της ανακήρυξή τους από το Πρωτοδικείο.

 Μάλιστα, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου υπήρξε συνάντηση εργασίας μεταξύ της Ρόδης Κράτσα -Τσαγκαροπούλου και Γιάννη Τρεπεκλή, όπου συζήτησαν για τη λειτουργία της Περιφέρειας, τις κτηριακές εγκαταστάσεις της, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τα έργα σε εξέλιξη, τα προγραμματισμένα προς υλοποίηση, τα χρηματοδοτικά εργαλεία κλπ.  

Εκτός από την προφορική ενημέρωση, νέος Περιφερειάρχης, μετά την ορκωμοσία του (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023) έστειλε επιστολή στην  προκάτοχό  του ζητώντας και την “απαιτούμενη” έγγραφη αποτύπωση όλων εκείνων των στοιχείων, που παραδίδει η πρώην Περιφερειακή Αρχή στη Νέα.

 Τι στοιχεία ζητάει ο νέος Περιφερειάρχης

Ο Γιάννης Τρεπεκλής στην επιστολή, που έστειλε προς την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι κατά την ανάληψη εκτέλεση των καθηκόντων μας κατά την 1η Ιανουαρίου 2024 , παρακαλώ όπως μας αποστείλετε άμεσα τα κάτωθι:

  1. Πίνακα κατανομής του στελεχιακού δυναμικού στις Υπηρεσιακές μονάδες (στήλες: αριθμός προβλεπομένων θέσεων & αριθμός υπηρετούντων) ανά κατηγορία και κλάδο την 31.12.2023.
  2. Αποφάσεις ορισμού/ τοποθέτησης α) Ταμία & αναπληρωτή,β) Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών (Διευθυντής) & προϊσταμένων των τμημάτων της ίδιας Διεύθυνσης έως 31.12.2023.
  3. Πορίσματα ελέγχων από ελεγκτικά όργανα της τελευταίας πενταετίας, εφ΄όσον υπάρχουν (σε περίπτωση, που δεν υπάρχουν αυτό να δηλωθεί ρητά αρμοδίως). Να συμπεριληφθούν και τα ελεγκτικά πορίσματα της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου και Ορκωτών Ελεγκτών.
  4. Λίστα εποπτευομένων από την Περιφέρεια Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και αυτών στα οποία μετέχει με τίτλους πάγιας επένδυσης (αναφορά σε αξία κτήσης και ποσοστό).
  5. Κατάσταση με τα Κληροδοτήματα στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια και οι εκπρόσωποι, που έχουν οριστεί για το σκοπό αυτό.
  6. Μητρώο Παγίων ή άλλη κατάσταση, που απεικονίζει τα Πάγια κατά την  31.12.2023.
  7. Εγκεκριμένο Ισολογισμό , οικονομικές καταστάσεις και εκθέσεις Ορκωτών Λογιστών έτους 2022 με τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις. Εάν δεν υφίσταται τον τελευταίο εγκεκριμένο.
  8. Μητρώο Δεσμεύσεων (αναλυτικό & συγκεντρωτικό κατά την 31.12.2022 & 31.12.2023.
  9. Μηνιαίες εκθέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  10. Κατάσταση απαιτήσεων του φορέα, διακριτά έναντι τρίτων και ΦΓΚ με συνοπτική αναφορά της φύσης τους και την ημερομηνία γένεσής τους.
  11. Πλήρη extraits όλων των τραπεζικών λογαριασμών.
  12. Κατάσταση με ΟΛΟΥΣ τους τραπεζικούς λογαριασμούς με συνοπτική περιγραφή της χρήσης τους. Κατάσταση Κεντρικού λογαριασμού.
  13. Κατάσταση με δανειακές οφειλές, με αναλυτική αναφορά του αριθμού σύμβασης, του αρχικού κεφαλαίου, της διάρκειας, του έτους έναρξης εξυπηρέτησης, της λήξης, του ποσού της ετήσιας τοκοχρεωλυτικής δόσης και του υπολοίπου στις δύο ημερομηνίες. Αντίγραφα των ως άνω δανειακών συμβάσεων και των σχετικών αποφάσεων του φορέα, δυνάμει των οποίων αυτές συνήφθησαν.
  14. Πίνακας Δικαστικών αποφάσεων τελευταίας πενταετίας, με αιτιολόγηση, ποσό και τελικό αποτέλεσμα αυτών.
  15. Αναλυτική κατάσταση με όλες τις ανατεθείσες/κατακυρωθείσες/συναφθείσες συμβάσεις προμηθειών, κάθε φύσεως αγαθών, υπηρεσιών, μελετών & έργων, με στοιχεία: ημερομηνία κατακύρωσης/σύναψης, είδος δαπάνης, διαγωνιστική διαδικασία, Ανάδοχο Προμηθευτή & ποσό από 01.01.2023. Επισημαίνουμε ότι στην έννοια των συμβάσεων περιλαμβάνεται κάθε απόφαση ανάθεσης ακόμη κι αν δεν έχει συναφθεί ιδιωτικό συμφωνητικό.
  16. Κατάσταση μισθοδοτούμενου/αμειβόμενου προσωπικού κατά το έτος 2023, πλην αυτών, που μισθοδοτούνταν από την Ε.Ε., προγράμματα ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, διαρθρωμένη ανά σχέση εργασίας (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, ειδικοί συνεργάτες, νομικοί σύμβουλοι, δικηγόροι, αποσπασμένοι κλπ) ανά κατηγορία/κλάδο (διοικητικό,βοηθητικό προσωπικό, εργατοτεχνικό ΠΕ/ΔΕ/ΥΕ) κλπ). Στην κατάσταση να αναφέρεται το ισχύον μισθολογικό καθεστώς ανά υπηρετούντα.
  17. Κατάσταση αμειβομένων οργάνων διοίκησης και τυχόν αμειβόμενων μελών συλλογικών οργάνων του φορέα κατά το έτος 2023.
  18. Πίνακα με το σύνολο των εγκεκριμένων έργων, μελετών καθώς και το σύνολο των υποβολών σε χρηματοδοτούμενα και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (να αναφέρεται η πορεία πχ. Υπό έγκριση, εγκεκριμένο, δημοπρατημένο, προς ολοκλήρωση.

 

*φωτο απο τη συνάντηση του περασμένου Νοεμβρίου

 

**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 3ης-1-2024 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!