Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Υδραίου για λιμένα Μπενιτσών: «Ο Δήμος ανεβάζει τον πήχη με έργα πνοής & ανάπτυξης για την Κέρκυρα»

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Δήμου για τα σημερινά εγκαίνια του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών:

Παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, εκπροσώπων των αυτοδιοικητικών, τουριστικών και λοιπών φορέων του τόπου, του εκπροσώπου της επενδυτικής εταιρείας καθώς και ανθρώπων που οραματίστηκαν την κατασκευή του, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών.

Κοινό στοιχείο όλων των ομιλιών ήταν  ότι η λειτουργία του καταφυγίου προσθέτει υπεραξία στην τουριστική περιοχή των Μπενιτσών και αναβαθμίζει γενικότερα το τουριστικό προϊόν στον τόπο μας.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχάρη τη Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την επιτυχή και αποτελεσματική προσπάθεια την οποία κατέβαλαν επισημαίνοντας ότι η Μ. Υδραίου πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα είχε προχωρήσει σε επαφές προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση διαδικαστικών αλλά ουσιωδών προβλημάτων και να προχωρήσει η διαδικασία μίσθωσης του τουριστικού καταφυγίου. Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα και των Βουλευτών της Ν.Δ. Στέφανου Γκίκα και του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη οι οποίοι απένειμαν τα εύσημα στη Δήμαρχο για τις προσπάθειές της.

Ο Διευθυντής του τουριστικού καταφυγίου κ. Κουτσοδόντης από την πλευρά της επενδυτικής εταιρείας στάθηκε στην αγαστή συνεργασία με το Δήμο και στην βοήθεια η οποία προσφέρθηκε προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε η εταιρεία.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τόνισε ότι αποτελούσε προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή η αναβάθμιση των συγκεκριμένων υποδομών, προσπάθεια ομολογουμένως επίπονη, όπως επεσήμανε.

Η  Μ. Υδραίου αναφέρθηκε σε όσους  για δύο περίπου δεκαετίες οραματίστηκαν και εργάστηκαν για την κατασκευή του καταφυγίου και ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελιό και όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της απαιτητική διαδικασίας για τη μίσθωση του ακινήτου. Επίσης, απευθυνόμενη και προς τον Υπουργό Τουρισμού ανέφερε ότι η αναβάθμιση των υποδομών για την ενίσχυση του παράκτιου τουρισμού αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του τόπου. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό, εκτός του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών έχει βγει και η προκήρυξη για την Αλύπα στην Παλαιοκαστρίτσα. Η αναβάθμιση των υποδομών αυτών σε συνδυασμό με την ανακαίνιση και κατασκευή νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων αναβαθμίζει συνολικά το τουριστικό προϊόν στο νησί και τη χώρα μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το τουριστικό καταφύγιο των Μπενιτσών μισθώθηκε στην εταιρεία Marine Projects για 15 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!