Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την ένταση στην Παλιά Πόλη;

Γιώργος Ραιδεστινός

 

Το σπάσιμο του παρμπρίζ του αυτοκινήτου του προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης τα χαράματα της Κυριακής 4/12/22 ήρθε να προστεθεί σε ένα κλίμα έντασης, ανησυχίας και καχυποψίας που έχει καλλιεργηθεί στην Παλιά Πόλη. Ενός κλίματος που φαίνεται να συντηρείται και να καλλιεργείται ενώ το ερώτημα «θα υπάρχει συνέχεια;», είτε το λέει κανείς ή όχι, πλανιέται σε κάθε σπίτι κατοίκου της Παλιάς Πόλης.
Έσπευσαν όλοι να καταδικάσουν με αποτροπιασμό και μεγάλες κουβέντες αλλά ακόμα δεν βρέθηκε ο ένοχος και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα βρεθεί.
«καταδικάζουμε κάθε τέτοια πράξη από όπου και αν προέρχεται. Δεν θα ζήσουμε σε μια κοινωνία φόβου…..πιστεύω ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει τα δέοντα για να τιμωρηθούν όσοι προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις» δήλωσε με σαφήνεια (!!) η Δήμαρχος κα Υδραίου και μας πάγωσε το αίμα! Κουβέντα για το ποιος μπορεί να έβαλε την πέτρα στα χέρια. Κουβέντα για τις ευθύνες της για αυτή την ένταση.
«..στην ήσυχη γειτονία μας πληθαίνουν τέτοια γεγονότα από άτομα που χωρίς λόγο και αιτία βανδαλίζουν οχήματα ,περιουσίες (βλεπ: γκράφιτι)… πριν λίγες μέρες συνδημότες μας είχαν απομονώσει 3 καλόπαιδα….» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κος Καλόγερος προσπαθώντας να τα ρίξει σε παιδιά….
«Το ότι οι δημοτικοί Άρχοντες αυτού του τόπου δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το πιο απλό και αυτονόητο πράγμα, δηλαδή μια παράταση του ωραρίου μουσικής, για 1 ευλογημένη ώρα (και το λέω όντας κάτοικος παλιάς πόλης), δεν δίνει το δικαίωμα στον οιονδήποτε να εφαρμόζει τέτοιες συμπεριφορές» δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και τέως πρόεδρος της ΝΔ, κος Κοντός Γιάννης συνδέοντας άμεσα το βανδαλισμό με την αντιπαράθεση για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, προτείνοντας ουσιαστικά να αποδεχτούμε οι μόνιμοι κάτοικοι παράταση του ωραρίου λειτουργίας.
«.. από την πλευρά μου ανέφερα ότι μια λελογισμένη επέκταση του ωραρίου, η οποία θα γίνει σεβαστή από όλους και δεν θα συνιστά ηχορύπανση, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από όλα τα μέρη» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κος Γκίκας σε συνάντηση με το Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης που αποδέχτηκε μια μέρα μετά την πέτρα… ; Ήταν γνωστή βέβαια η θέση του και οι προσπάθειές του από το καλοκαίρι.
«..δεσμεύτηκα αφενός να εξετάσω τη νομική, οικονομική και κοινωνική εικόνα της όλης υπόθεσης, του καθορισμού του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος …… α) να αποκτήσω την μέγιστη δυνατή σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα και β) να συμβάλλω στον εποικοδομητικό διάλογο, την συνεννόηση και την επιβεβλημένη συνεργασία και συναίνεση για την λογική και βιώσιμη αντιμετώπιση των θεμάτων» δήλωσε με σαφήνεια(!!) ο βουλευτής κος Αυλωνίτης σαν να είναι τουρίστας σε αυτό το νησί. Έβγαλε και φωτογραφίες με αντιπροσωπία των κατοίκων της Παλιάς Πόλης!!!
«… η εμφύλια διαμάχη για το ωράριο της μουσικής δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας κάνει εχθρούς μεταξύ μας» δηλώνει ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ κος Μωραϊτης «νίπτοντας τας χείρας του».
«..ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ απερίφραστα τη νυχτερινή καταστροφική ενέργεια στο μικρό και ταπεινό αυτοκίνητο… ελπίζω η αστυνομική έρευνα να φωτίσει την υπόθεση και να εντοπίσει το ταχύτερο τους δράστες. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν και είναι αδιανόητο να έχουν θέση στη ζωή της ήσυχης πόλης μας» δηλώνει ο νέος υποψήφιος δήμαρχος κος Πουλημένος χωρίς να κάνει κουβέντα για πιθανά αίτια αλλά και τι μπορεί να ακολουθήσει.
Αλήθεια, είναι ένα απλό γεγονός; Είναι κάτι τυχαίο; Ένα τυχαίο αυτοκίνητο σε μια τυχαία θέση, μια τυχαία χρονική στιγμή, μια τυχαία πέτρα και τυχαίες δηλώσεις; 0Θα ήθελα να πιστέψω ότι μια γάτα, καθώς σκέπαζε τις ακαθαρσίες της, έσπρωξε μια πέτρα που έπεσε κατά τύχη στο «ταπεινό» αυτοκίνητο του προέδρου αλλά ήταν μεγάλη η πέτρα για μια απλή γάτα! Θα ήθελα πολύ να πιστέψω ότι κάποια παιδιά, αφού χτύπησαν μερικά κουδούνια για να «σπάσουν πλάκα» και έγραψαν Love For Ever σε έναν τοίχο πέταξαν μια κοτρώνα σε ένα «τυχαίο» αυτοκίνητο, αλλά μεγαλώσαμε πολύ για να τα ρίχνουμε όλα στα παιδιά όπως θα βόλευε κάποιους. Όλα δείχνουν ότι ήταν μια αναμενόμενη «δράση», δεν θα μας φωτίσει ποτέ η αστυνομία και ελπίζουμε να μην υπάρξει «κλιμάκωση».
Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί;
Το καλοκαίρι, καλώς ή κακώς, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση να μη κάνει δεκτή την πρόταση παράτασης του ωραρίου μουσικής του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης (τότε ήταν ένας, τώρα έγιναν δυο και δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τι διαφορετικό εκπροσωπούν). Οι παρατάξεις της κας Υδραίου και του κου Τρεπεκλή, αντίθετα με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κέρκυρας και των κατοίκων της Παλιάς Πόλης, συμφώνησαν με την παράταση αλλά δεν τα βρήκαν στις «λεπτομέρειες».τελικά.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να τεθεί πάλι ένα θέμα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει «κάτι να έχει αλλάξει» και να υπάρχει ισχυρή επιχειρηματολογία που να συνηγορεί στην ανάγκη αυτή. Αλλιώς, είναι παράνομη!!!
• Τι άλλαξε κα Υδραίου;
• Τι άλλαξε κε Μεταλληνέ που ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχετε την κατά νόμο ευθύνη για τα θέματα που εισάγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο;
• Γιατί συντηρείται ένα κλίμα έντασης και πόλωσης στην Παλιά Πόλη και ποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για πιθανή κλιμάκωση έντασης;
• Γνωρίζετε κα Υδραίου και κε Μεταλληνέ ότι έχετε γίνει οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της έντασης;
• Γιατί δηλητηριάζετε τη ζωή στην πόλη μέσα στις γιορτές;(επιχειρείται να συζητηθεί στις 22/12/22)
Τι μπορεί να γίνει;
Για δεκαετίες συνυπάρχει η μόνιμη κατοικία με την τουριστική ανάπτυξη της Παλιάς Πόλης και του νησιού. Όχι χωρίς προβλήματα ή και εντάσεις. Το ωράριο λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα και οι παραβιάσεις του είναι ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν στη συνύπαρξη και σίγουρα δεν οφείλεται σε όλους τους επαγγελματίες. Η ασφάλεια της ζωής μας στην Παλιά Πόλη, η ηχορύπανση, το κυκλοφοριακό, η προσβασιμότητα ασθενοφόρων και πυροσβεστικής, η υπερκατάληψη δημόσιων χώρων, οι θέσεις στάθμευσης, είναι μερικά από τα κύρια προβλήματα της Παλιάς Πόλης. Όποιος εστιάζει μόνο στο ωράριο μουσικής δεν θέλει να βλέπει σε βάθος χρόνου σε μια περίοδο μάλιστα που όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον ανώνυμων κεφαλαίων που επιχειρεί χωρίς τύψεις και αναστολές να «πετάξει» κερκυραίους, επαγγελματίες και κατοίκους, έξω από την πόλη.
Δεν ξέρω αν «τα έχουν βρει» για την παράταση του ωραρίου η κα Υδραίου και ο κος Τρεπεκλής τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο αλλά, επειδή θα συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε στην Πόλη, θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε και να λέμε καλημέρα, επειδή ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ σημαίνει καθημερινότητα χωρίς γκρίνιες και φόβο, επειδή η πόλη πρέπει να κοιτάζει μπροστά και πέρα από το επόμενο καλοκαίρι, θεωρώ απαραίτητα τα παρακάτω:
1. Να αποσυρθεί από το Δημοτικού Συμβουλίου η νέα πρόταση για παράταση του ωραρίου
2. Να ξεκινήσει διάλογος των φορέων της Παλιάς Πόλης (κάτοικοι, καταστηματάρχες, σύλλογοι) με ευθύνη του Τοπικού Συμβουλίου για όλα τα προβλήματα της Πόλης και να υπάρξει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν το καλοκαίρι. Μέσα από το διάλογο μπορούν να βρεθούν αξιόπιστες και ειλικρινείς λύσεις.
Φοβάμαι ότι πιθανή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παράταση του ωραρίου τώρα, εκτός από παράνομη, θα οδηγήσει σε δικαστικές προσφυγές, ακύρωση και συνέχιση της έντασης με ανεξέλεγκτο άνοιγμα της ατζέντας της αντιπαράθεσης.
Την Πέμπτη 22/12/22, οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης θα είμαστε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!!

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!