Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΦΟΔΣΑ: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία μελέτη & τεύχη δημοπράτησης για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

Αν και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, τουναντίον, υπάρχουν διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και πέρα, εντούτοις το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, όπου κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Η απόφαση ήταν πλειοψηφική, καθώς ο Γιάννης Τρεπεκλής, η Σπυριδούλα Κόκκαλη από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και ο Κώστας Λέσσης από το δήμο Νότιας Κέρκυρας ζήτησαν να αναβληθεί το θέμα καθώς χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν ό,τι έπρεπε, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και τα υπόλοιπα μέλη, αφού εκτιμούν ότι πρέπει η όλη διαδικασία να ξεμπλοκάρει.

Υδραίου: Είναι η αρχή, δεν είχαμε την πολυτέλεια αναβολής ούτε για μια ημέρα

Η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μερόπη Υδραίου σε δηλώσεις της, ανέφερε τι συζητήθηκε αλλά και ποια είναι τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.
Επρόκειτο για μία πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα συνεδρίαση που θεωρώ ότι όλοι την περιμέναμε πάρα πολύ καιρό και οι θεσμικοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης αλλά και η κοινωνία της Κέρκυρας διότι εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία η μελέτη και τα τεύχη, το παράρτημα των τευχών δημοπράτησης για την μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων στο Τεμπλόνι. Επίσης, στην εκτελεστική θα εγκρίνουμε τις τεχνικές προδιαγραφές της μεταφοράς ώστε κατόπιν να πάρει απόφαση και το συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης για να βγεί η πρόσκληση, να δημοσιοποιηθεί και να έρθουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Άρα είναι η αρχή, το μεγάλο βήμα να ξεκολλήσουν χρόνια προβλήματα, να δοθεί η προσωρινή λύση αλλά μακροπρόθεσμα και η οριστική στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει τον Νομό μας επί δεκαετίες. Δυστυχώς, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη ήταν κατά πλειοψηφία. Θεωρώ όμως ότι επειδή θα συζητηθεί πάλι το θέμα, θα αποσταλεί δηλαδή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο Υπουργείο για τελική έγκριση και κατόπιν θα επιστρέψουν η τελική μελέτη με τα τελικά τεύχη δημοπράτησης, θα συζητηθούν και πάλι στην εκτελεστική επιτροπή ώστε να βγουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της διακήρυξη για το διεθνή διαγωνισμό για την μονάδα, για το εργοστάσιο κομποστοποίησης που εκεί θα μπορέσουν να τεθούν και από τους συναδέλφους και από τα μέλη του Φορέα οι παρατηρήσεις, οι τροποποιήσεις, οι συμπληρώσεις ή όποια άλλα ζητήματα επιθυμούν να θέσουν στο τραπέζι της συζήτησης.
Τέθηκε η πρόταση από πλευράς του κ. Τρεπεκλή, από την κ. Κόκκαλη από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας τον κ. Λέσση το αίτημα αναβολής του θέματος διότι ήθελαν να το μελετήσουν, δεν είχαν προλάβει να το μελετήσουν και να το διαβάσουν όσο καλά θα ήθελαν και τέθηκε η πρόταση για αναβολή. Δυστυχώς ,δεν έχουμε την πολυτέλεια αναβολής για ένα θέμα που είναι κολλημένο πολλά χρόνια, έχει συζητηθεί πολλές φορές και στα δημοτικά και στα διοικητικά συμβούλια του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και δεν είναι η τελική συζήτηση που έγινε χθες. Είναι η διοικητική παραλαβή, που είναι απαραίτητο στάδιο της διαδικασίας ώστε να στείλουμε την απόφαση αυτή στο Υπουργείο να μας έρθει η τελική έγκριση των τευχών δημοπράτησης η οποία θα περάσει και από την εκτελεστική του ΦΟΔΣΑ άρα εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις για όποια τροποποίηση των όρων θέλουμε και ως πολιτικό πλέον, θεσμικό όργανο της αυτοδιοίκησης να κάνουμε και μετά θα βγει και ο διαγωνισμός . Όταν περιμένουμε με τόση αγωνία για μήνες και για χρόνια αυτή την απόφαση, δεν έχουμε την πολυτέλεια για αναβολή, πραγματικά, ούτε μια μέρα”.
Τέλος, η κα. Υδραίου ανέφερε πως στην εκτελεστική επιτροπή που θα ακολουθούσε, αναμένονταν να εγκρίνουν τις προδιαγραφές για την μεταφορά και στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, θα εγκριθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις της δημόσιας πρόσκλησης, πλέον, που θα βγει για τους ενδιαφερόμενους. Η διαδικασία αυτή ακόμα και αν γίνουν ενστάσεις από κάποιους από τους αιτούντες, επειδή έχει εγκριθεί από την Ενιαία Αρχή Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων η διαδικασία express, αυτή η πολύ ταχεία διαδικασία λόγω της έκτακτης ανάγκης και της κατεπείγουσας περίστασης, εκτιμά πως δε θα φέρει προσκόμματα και εμπόδια στη διαδικασία της μεταφοράς ακριβώς γιατί έχουμε ως Κέρκυρα, υπαχθεί σε ειδικό καθεστώς, οπότε θα προχωρήσει η διαδικασία”.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!