Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

“Φωνή” Κέρκυρας: Ως πότε η ιδιότυπη «δημοτική σπιναλόγκα» του Δημοτικού Συμβουλίου;

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Φωνή – Δημότες για Διαφάνεια» με ανακοίνωσή της  “καταγγέλλει την παρεμπόδιση άσκησης των καθηκόντων της Δημοτικής Συμβούλου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κας Α. Ρίγγα μετά από μεθόδευση του Προέδρου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Δ. Μεταλληνού”.

Οπως αναφέρει:

“Συγκεκριμένα, στο πρώτο μετά από σχεδόν ένα χρόνο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 26 Αύγουστου 2021, και παρότι η κα Α. Ρίγγα προσήλθε έγκαιρα στο Δημοτικό Θέατρο και έλαβε τη θέση της για την συνεδρίαση, ο κος Δ. Μεταλληνός και το Προεδρείο της απαγόρευσε να υποβάλλει ερώτηση όταν μετά ώρα ήλθε η σειρά της οπότε και ζήτησε το λόγο στα πλαίσια του δικαιώματός της κατά τον δημοτικό έλεγχο, τότε εκ του Προεδρείου της ζήτησαν αυθαιρέτως πριν υποβάλει ερώτηση να επιδείξει τα προσωπικά της ιατρικά δεδομένα σε δημοτικό υπάλληλο με πρόσχημα την πανδημία δίχως να έχει προηγηθεί ουδεμία έγγραφη προειδοποίηση κατά την ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης – πρόσκλησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία μάλιστα είχε συμπεριλάβει κοινή υπουργική απόφαση ληγμέης ισχύος, και τέλος, αν και παρούσα την θεώρησε απούσα κατά παράβαση του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ουσιαστικά αφού την άφησε να εισέλθει στο χώρο διεξαγωγής, την παγίδευσε και την εξέθεσε στα μάτια των συναδέλφων της, την απέπεμψε από το Δημοτικό Συμβούλιο ως “επικίνδυνη” για την υγεία των 44 παρισταμένων Δημοτικών Συμβούλων στο αχανές Δημοτικό Θέατρο των 700 ατόμων.

Με αφορμή το αναπάντεχο αυτό γεγονός, αλλά και τις γνωστές κατά το πρόσφατο παρελθόν ala carte πρακτικές της Δημοτικής Αρχής για την εξασφάλιση δήθεν πλειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συνέπεια την αλλοίωση της λαϊκής βούλησης των Δημοτών, ερωτάμε:

Για τα επόμενα δύο χρόνια, θα στερείται με αυτόν τον επαχθή τρόπο το δικαίωμα συμμετοχής σε εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή εάν πρώτα δεν εκχωρήσουν τα ιατρικά τους προσωπικά δεδομένα βορά σε διοικητικούς υπαλλήλους;

Υπό το βάρος των κρίσιμων καταστάσεων στις οποίες έχει περιέλθει η καθημερινότητα του Δημότη εδώ και ενάμιση χρόνο και με βάση τα ισχύοντα στις συνεδριάσεις των υπερκείμενων θεσμικών οργάνων της χώρας (π.χ. αρνητικά self-tests στην Βουλή των Ελλήνων), καλούμε τόσο την κα Δήμαρχο όσο και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων να λάβουν θέση επί αυτού του σοβαρού θέματος δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μας”.

 

Η Πολιτική Γραμματεία

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!