Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες φτάνουν στην πλατεία – Εκκενώνεται η περιοχή

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές αρχές, μετά τη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη. Στόχος είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς και η οριοθέτηση εντός της ημέρας.

Συνεχώς πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η φωτιά πέρασε στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν την περιοχή και τα σπίτια ήδη να καίγονται. Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Αδάμες.

Με σειρήνες, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή για προληπτικούς λόγους, καθώς οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τις αυλές σπιτιών, ενώ διασπαρτες εστίες φωτιάς υπάρχουν και σε δύσβατες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με πάνω από 450 πυροσβέστες και 70 οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη μαζί με το Beriev – 200 και το ΜΕΤΠΕ .

Τα κύρια μέτωπα βρίσκονται στον οικισμό Αδάμες, που εκκενώνεται, στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στην περιοχή που βρίσκονται στους ιππικούς ομίλους, απ’ όπου απομακρύνονται άλογα με ειδικά οχήματα.

Λόγω του σημείου, η Εθνική Οδός ανοίγει και κλείνει συνεχώς για προληπτικούς λόγους και στα δύο ρεύματα. Παράλληλα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής.

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στη Βαρυμπόμπη.

Ο δήμαρχος Αχαρνών δηλώνει: «Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βρεττός. «Η φωτιά έχει επεκταθεί πάρα πολύ, το μέτωπο είναι τεράστιο και κατευθύνεται προς τον οικισμό της Βαρυμπόμπης», είπε ακόμη ο δήμαρχος Αχαρνών, ο οποίος περιέγραψε την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. «Περνά από μέσα η φωτιά. Ο κόσμος τρέχει, πλέον, πανικόβλητος. Ζητάμε βοήθεια, ζητάμε ενίσχυση, θα καεί ολόκληρη η Βαρυμπόμπη», ανέφερε.

Κοντά σε επιχειρήσεις οι φλόγες, έτοιμες για εκκένωση – Απειλή για μοναστήρι

Συναγερμός έχει σημάνει για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η μεγάλη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκένωση των συγκεκριμένων παραγωγικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα μείνει μόνο το προσωπικό, που είναι επιφορτισμένο με την πυρασφάλεια. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών, οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε μοναστήρι της περιοχής

Νωρίτερα, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά  μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του ηλεκτρικού και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ενώ άλογα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή.

Βυθίσεις τάσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης εξαιτίας ζημιάς από τη φωτιά

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ακούστηκαν δύο ισχυρότατες εκρήξεις από υποσταθμό. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, εικάζεται πως από αυτές τις εκρήξεις μπορεί να ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Πηγή: protothema.gr, enikos.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!