Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Δεύτερη ημέρα αγωνίας για την τύχη των αγνοούμενων – Στο νοσοκομείο 2 άνδρες της ΕΜΑΚ

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι οικογένειες των 12 αγνοουμένων μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 

Η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίστηκε ολόκληρο το βράδυ, ενώ άνδρες του Λιμενικού και εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν σε ετοιμότητα για να αρχίσουν ξανά τις έρευνες για όσους αγνοούνται, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τρεις Έλληνες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση, θα ρυμουλκυθεί σε ασφαλές σημείο ώστε να πραγματοποιηθεί στη συνέχεια απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δύο άνδρες της ΕΜΑΚ από την ομάδα εκείνων που μπήκαν στο πλοίο για να διασώσουν τους δύο εγκλωβισμένους σε γκαράζ οδηγούς, βρίσκονται στο νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Επί τουλάχιστον 3 με 3,5 ώρες βρίσκονταν στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου αναπνέοντας τα επικίνδυνα αέρια.

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί 278 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες των επιβατών για τη φωτιά στο Euroferry Olympia

Επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσσα, ανοιχτά της Κέρκυρας, περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν για τη φωτιά μέχρι την επιβίβασή του στις σωστικές λέμβους. Την ίδια στιγμή, οδηγοί φορτηγών που κάνουν συχνά το δρομολόγιο με το συγκεκριμένο πλοίο καταγγέλλουν ότι παρά τους αυστηρούς κανονισμούς, πολλοί συνάδελφοί τους παραμένουν στο γκαράζ μέσα στα οχήματά τους με την ανοχή του πληρώματος.

Euroferry Olympia: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών

«Ο φόβος μας ήταν για τις μικρούλες μας, μετά είχα φόβο για τον άντρα μου και μετά για τους υπόλοιπους. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί. Δεν έχουμε αυτοκίνητο, ούτε ρούχα. Τα χάσαμε όλα αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε ζωντανοί» δήλωσε μία Ιταλίδα επιβάτης, κρατώντας στα χέρια μία από τις κόρες της, με τον σύζυγό της να προσθέτει: «Ήταν μία άσχημη στιγμή. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε ασφαλείς. Έχασα το αυτοκίνητό μου, αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε υγιείς και τώρα περιμένουμε αν δούμε τι θα γίνει. Ο εξοπλισμός ήταν πολύ καλός και οι άνθρωποι».

«Χτύπησε ο συναγερμός και μετά ακούστηκε στα ιταλικά “attenzione, attenzione βγείτε όλοι έξω”. Το πλήρωμα ήρθε και μας χτυπούσε τις πόρτες. Δεν ακούγαμε τίποτα γιατί κοιμόμασταν. » περιγράφει άλλος επιβάτης του Euroferry Olympia.

«Είμαστε ζωντανοί, είμαστε καλά. Δόξα τω Θεώ. Τίποτε άλλο. Είμαστε ζωντανοί» λέει μέλος του πληρώματος του πλοίου. «Είχε πάρα πολύ καπνό. Ηρεμήσαμε όταν “πέσαμε” στη θάλασσα» αναφέρει άλλος επιβάτης.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!