Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΦΑΝΗ ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ

Φ. Τσιμπούλη*: “Πρόσθετη επιβάρυνση 265.147,94€ στην αποκομιδή των απορριμμάτων μας”

Σαν να μην έφτανε η ελλειμματική κατάσταση του πρόσφατα ψηφισμένου προϋπολογισμού του έτους 2022, ως προς το κεφάλαιο των ανταποδοτικών τελών, υπό τη έννοια ότι τα έσοδα της καθαριότητας (8 εκ. ευρώ) είναι κατά πολύ λιγότερα από τα έξοδά της τα οποία ανέρχονται σε (11.εκ. ευρώ), έρχονται να προστεθούν άλλα 265.147,94 ευρώ.

Μετά από τρία χρόνια θητείας, η δημοτική αρχή ανακάλυψε οπτική ρύπανση και αναδυομένη δυσοσμία στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, από την υπερσυγκέντρωση απορριμμάτων στους υπέργειους κάδους.

Γι’ αυτό πρότεινε (η υπ. καθαριότητας,) στην οικονομική επιτροπή να εγκρίνει δαπάνη άλλων 265.147,94 ευρώ. Εκτός του γεγονότος ότι αυτό καταδεικνύει έλλειψη επιμέλειας και συνετού προγραμματισμού εκ μέρους της, τα οποία επιβαρύνουν το Κερκυραίο δημότη κατά 265.147,94 ευρώ, επιχειρείται και με νομικά ανορθόδοξο τρόπο.

Πάνε δηλαδή, να τροποποιήσουν την ήδη υπάρχουσα σύμβαση εργολαβίας με απόφαση της οικονομικής επιτροπής, όταν παρόμοιο εγχείρημα έχει αποκλεισθεί από το Ζ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ’ αριθμ. 684/2021 πράξη του , κατά τον έλεγχο της νομιμότητας του σχεδίου τροποποίησης της 18395/3-6-2021 της σύμβασης αποκομιδής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με την ανάδοχο εταιρεία. Με λίγα λόγια, επιχειρείται για δεύτερη φορά τροποποίηση της αρχικής σύμβασης με τον εργολάβο, στην ίδια νομική βάση του άρθρου 132, αλλά σε άλλη παράγραφο…

Η άποψή μας ήταν ότι η επιχειρούμενη ενέργεια εμπίπτει στη απαγορευτική διάταξη της παραγράφου 4 του ίδιου άρθρου , γι αυτό και καταψηφίσαμε το θέμα. Βέβαια, ο λόγος της καταψήφισης του θέματος αυτού δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο η παραβίαση ενός κανόνα δικαίου, αλλά η υπερβολική επιβάρυνση του ήδη ελλειμματικού προϋπολογισμού της καθαριότητας, καθώς επίσης και η παντελής έλλειψη αναφοράς και πρόβλεψης στη δυνατότητα να ανταποκριθεί στο κομμάτι αυτό, το καθόλα έμπειρο και επαρκές έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας, με τον εξοπλισμό και το στόλο των οχημάτων της.

*Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!