Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Χανιά: Η 31η  Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών με συμμετοχή Λ. Ρουμπάτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 31η  Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου στα Χανιά στην οποία συμμετείχε και η Κέρκυρα, μέσω του διοικητή του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτη.

 Η Αμφικτιονία αποτελεί επιστημονικό συνέδριο με άξονα τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της αιμοδοσίας. Συμμετείχαν μέλη συλλόγων αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και επιστήμονες-ομιλητές. Η Αμφικτιονία διοργανώθηκε επίσης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.). Στο συνέδριο αυτό συμμετείχε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγειας κ Μίνα Γκάγκα που αναφέρθηκε στην μεγάλη αναγκαιότητα της εθελοντικής

(Και) Με την υφυπουργό Υγείας κ. Γκάγκα ο Λ. Ρουμπάτης στο πλαίσιο της 31ηςΑμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτώνστα Χανιά

αιμοδοσίας, ο Προεδρος του ΕΚΕΑ κ. Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του οργανισμού ώστε να μην έχουμε ελλείψεις αίματος, η κ. Κωσταντίνα Πολίτη, Πρόεδρος του ΣΚΑΕ η οποία έχει να κάνει με την αιμοεπαγρύπνηση και την ασφάλεια αίματος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ Χρήστος Πρωτόπαππας ο οποίος αναφέρθηκε στο καθημερινό αγώνα όλων των εθελοντών αιμοδοτών για να διασφαλίσουν τις πολυπόθητες φιάλες αίματος, ο Διοικητής του Γ.Ν.Κέρκυρας κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης ο οποίος αναφέρθηκε στην αιμοδοσία ότι είναι ένα πραγματικό δώρο ζωής, μία μεγάλη προσφορά, πραγματικά σημαντική στη χώρα μας, αφού χρειαζόμαστε 650.000 φιάλες αίμα κάθε χρόνο. Κάποιες από αυτές είναι για του ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία, για ασθενείς με Λευχαιμία , για χειρουργεία, για ανθρώπους που είναι τραυματισμένοι, μεγαλύτερους, ή νέα παιδιά που έχουν αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης ήταν ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος Εθελοντικής Αιμοδοσίας όταν ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου από την Μητρόπολη Αθηνών και ο τελευταίος που άναψε τον βωμό στην Μητρόπολη Χανίων (φωτο). Συμμετείχαν και άνθρωποι τις αυτοδιοίκησης οι οποίοι συμβάλουν και αυτοί με κάθε τρόπο στην συλλογή αίματος.

 

*φωτο πανω: Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας ανάβει τον βωμό στην Μητρόπολη Χανίων

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!