Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Χατζηδάκης στο “ντου” στον ΟΑΕΕ Κέρκυρας: “Δεν πίστευαν ότι είμαι εγώ” Τι είπε για συγχώνευση με πρώην ΙΚΑ

Τον διάλογο με τον υπάλληλο του ΟΑΕΕ Κέρκυρας ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδακης, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στην Υπηρεσία.

«Καλημέρα, είμαι ο υπουργός» είπα στον υπάλληλο του ΕΦΚΑ που καθόταν πίσω από ένα γκισέ στην Κέρκυρα στις 9:00 σήμερα το πρωί. «Έλα τώρα, τι είναι αυτά;» μου απάντησε. «Κοιτάξτε με καλά. Είμαι ο υπουργός. Πιστέψτε με!» του είπα. «Ωωω, συγγνώμη, κύριε υπουργέ!» μου είπε εκείνος, αφού διαπίστωσε ότι δεν του κάνω πλάκα. Έτσι ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα, με μια απροειδοποίητη επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Κερκύρας.

Ο υπουργός, μετά την “αυτοψία” σε ΕΦΚΑ και πρώην ΙΚΑ δήλωσε πως η κατάσταση ήταν καλύτερη από τον μέσο όρο του ΕΦΚΑ. Όλα ήταν εντάξει με την παρουσία των υπαλλήλων, οι υποδομές ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο, τα καινούρια κομπιούτερ είχαν παραδοθεί και οι ασφαλισμένοι, που ρώτησε, ήταν γενικά ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση.

 

Ο σχεδιασμός 

Ο Κ. Χατζηδάκης, ως προς τον σχεδιασμό του υπουργείου, ανέφερε: “Εκκρεμεί να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα με σωστό τρόπο η πραγματική συγχώνευση του πρώην ΙΚΑ και του πρώην ΟΑΕΕ στην Κέρκυρα. Και φυσικά υπάρχουν τα δυο γνωστά προβλήματα που έχουμε ρίξει όλο μας το βάρος: Από τη μια η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων και από την άλλη η ενημέρωση/εξυπηρέτηση του πολίτη. Και για τα δύο τώρα το φθινόπωρο θα υπάρχει ουσιαστική βελτίωση. Για μια ακόμα φορά έκανα ξεκάθαρο στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ότι είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Είμαστε υπηρέτες των πολιτών που δικαιούνται να έχουν καλύτερες υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ. Αυτό δεν πρέπει μόνο να το λέμε. Πρέπει και να το εννοούμε όλοι. Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου για την επιτυχία αυτού του στόχου. Και για αυτό θα είμαι δίκαιος, αλλά και αυστηρός με όλους: Διοίκηση, διευθυντικά στελέχη και υπαλλήλους”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!