Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται στους δρόμους – Σε εξέλιξη μεγαλειώδης πορεία στην Κέρκυρα (vid)

*Σήμερα εκδικάζεται η έφεση Κεραμέως με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, αλλά και να κριθεί άμεσα εκτελεστή

Κορυφώνεται σήμερα ο αγώνας των εκπαιδευτικών κατά της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, δηλαδή της κατηγοριοποιήσης των σχολείων σε «καλά» και «κακά» σχολεία που αναμένεται να φέρει νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως μπορεί να γιόρτασε την ημέρα του εκπαιδευτικού στις 5 Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή όμως έστειλε εκ νέου στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ασκώντας έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε την απεργία παράνομη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε αγωγή και κατά της ΑΔΕΔΥ που κήρυξε νέα απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες». Η απεργία της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική.

Με την έφεση, η οποία εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο, η υπουργός ζητά να γίνει «πλήρως και ολοσχερώς» δεκτή η αγωγή, δηλαδή να αναγνωριστεί ότι η απεργία είναι παράνομη «και περαιτέρω καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί «συνολικώς ήτοι αναφορικούς προς όλα τα παραπάνω αιτήματα και να καταδικαστούν οι ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα».

Στην Κέρκυρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση μαθητών, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, σε μια πορεία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τα Λύκεια και απλώθηκε στην καρδιά της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Καπετάνιος δήλωσε:

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε το 85% του ΣΕΠΕ. To μέλος του ΣΕΠΕ Α. Κώστα απεύθυνε χαιρετισμό:

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Πελάης στο πλευρό των εκπαιδευτικών:

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου λυκείου Κέρκυρας. Ρ. Καρδάμη:

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!