Quantcast
????????????????????????????????????
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Χονδρογιάννης: “Απρόκλητη ανάμειξη Μπιάγκη στα εσωτερικά του Επιμελητηρίου”

Σε απαντητική του επιστολή προς τον βουλευτή Κέρκυρας Δ. Μπιάγκη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννης κάνει λόγο για υπέρβαση των εσκαμμένων και του καταλογίζει “απρόκλητη ανάμειξη στα εσωτερικά ενός δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου”.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
Χαίρομαι πραγματικά τχου ενδιαφέρεστε, ως έχετε υποχρέωση, για το καλό της Κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας.
Παρακολουθούμε την πορεία σας ως βουλευτή , όπως και εσείς προφανώς την δική μας, ως Επιμελητήριο.
Μου κάνει εντύπωση ότι, ενώ λαμβάνετε όλα τα Δελτία Τύπου με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, δεν βρήκατε ότι έχουμε κάνει έστω και κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Με εκπλήσσει που δεν γνωρίζετε ότι το Επιμελητήριο ήταν παρόν και πρωτοπόρο σε δράσεις και ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας και συνεισέφερε εμπράκτως στην αντιμετώπισή της σε τοπικό επίπεδο.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν γνωρίζετε ποιες παρεμβάσεις έχουμε κάνει προς τα αρμόδια Υπουργεία, τόσο μεμονωμένα, όσο και μέσω της ΚΕΕ με τεκμηριωμένες προτάσεις μεταφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νησιού μας.
Θα έπρεπε προφανώς να γνωρίζετε ποιος είναι ο θεσμικός ρόλος του Επιμελητηρίου και αν τον επιτελεί στο ακέραιο και όχι να προβαίνετε με περίσσια ελαφρότητα σε αυθαίρετες διαπιστώσεις.
Αν πραγματικά θέλατε να αναλάβετε πρωτοβουλία για ” τη λύση του αδιεξόδου” όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, θα έπρεπε θεσμικά να είχατε ζητήσει μια επίσημη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ώστε να σας ενημερώσουμε έγκυρα για το τι ακριβώς συμβαίνει και όχι να υιοθετείτε και να αναπαράγετε άκριτα τις θέσεις και τις απόψεις αυτών που θέλουν να βλάψουν προσωπικά εμάς και κατ’ επέκταση τον θεσμό.
Είσαστε έμπειρος όσον αφορά την ενασχόλησή σας με τα κοινά και γνωρίζετε ότι τριβές και έριδες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλα τα θεσμικά, συλλογικά όργανα.
Το να μας ζητάτε όμως να παραιτηθούμε επικαλούμενος το κοινό καλό, αυτό υπερβαίνει τα εσκαμμένα αλλά και τον ρόλο σας.
Αυτό κύριε Βουλευτά λέγεται απρόκλητη ανάμειξη στα εσωτερικά ενός δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου που εκτελεί νομίμως τα καθήκοντά του, έστω κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους σκοτεινούς κύκλους, γνωστούς και μη εξαιρετέους, και που δεν σκοπεύει να απεμπολήσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να υπηρετήσει τους συναδέλφους μέχρι τη λήξη της θητείας του και έπειτα να κριθεί από αυτούς.
Κύριε Βουλευτά, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας λειτουργεί κανονικά και επιτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του, όπως αυτά απορρέουν από την Επιμελητηριακή νομοθεσία ως συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας.
Υποστηρίζει δε με όλες του τις δυνάμεις την τοπική επιχειρηματικότητα .
Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας και την θεσμική σας ιδιότητα σας καλούμε έστω και τώρα να ενημερωθείτε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου έγκυρα για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για την προώθηση της επίλυσής τους.
Τότε, ίσως χρειαστεί να ανασκευάσετε και την επιστολή σας.
Κλείνοντας να σας πω ότι κάποιοι κακόβουλοι που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο έργο μας, δεν θα τα καταφέρουν.
Είμαστε σωστοί, είμαστε έντιμοι και θα συνεχίσου με να εκτελούμε ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!