Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Χρήσιμοι για τον Νότο της Κέρκυρας !

Γιάννης Καββαδίας (Γάσπαρης)*

Προ καιρού κατέθεσα γραπτώς έναν στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης, εξέλιξης και βιωσιμότητας μιας δυναμικής και πολύπλευρης εξέλιξης της Νότιας Κέρκυρας . Με την ιδιότητα του αιρετού δημοτικού συμβούλου αλλά περισσότερο του ενεργού πολίτη , ανέκαθεν στα πράγματα του τόπου μου , επιθυμώ να ξεκαθαρίσω δύο βασικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στις καλύτερες μέρες αυτού του σπουδαίου τόπου , του νησιού της Κέρκυρας .
Είναι προφανές ότι για να παρατηρώ , να παλεύω και να προτείνω λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και αναδεικνύονται καθημερινά πρέπει να αποτελώ αναπόσπαστο μέρος αυτής της καθημερινότητας , να συντρέχω με τους συμπολίτες μου και να ιδρώνω απ’ την ίδια αγωνία που διασαλεύει την σκέψη και τον προβληματισμό όλων μας. Είναι διαφορετικό να ζεις το πρόβλημα και να το αντιμετωπίζεις απ’ το να το παρατηρείς από μακρυά , εκ του ασφαλούς , και να τολμάς να ασκείς κριτική στους βιοπαλαιστές αυτής της καθημερινής σύγκρουσης . Είναι υποκριτικό και υστεροβουλο να κατηγορείς πολίτες και αρχές έξω απ’ τον χορό της αέναης δράσης . Όπως λέει και ο λαός έξω απ’ τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις .
Είναι πολύς ο χρόνος που κάποιοι δήθεν “καλοθελητές” ασκούν κριτική επί παντός επιστητού . Είτε ατομικά , είτε δια δημόσιων μέσων , έχουν την σωστή δήθεν θέση για όλα τα τεκταινόμενα στην καθημερινή μας ζωή η’ στους μακρύτερους σχεδιασμούς μας. Προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να αποτελέσουν τροχοπέδη σε απαραίτητες εξελίξεις , πράξεις η’ αποφάσεις που διευκολύνουν την ζωή μας. Άνθρωποι που απ’ τη μια δεν συμμετέχουν στις καθημερινές μας αγωνίες , απόμακροι εκ του ασφαλούς και από ένα σημείο κρυπτό και υπόγειο αρέσκονται στην σπίλωση έργων και συνειδήσεων . Φοβούνται το φως του ήλιου και την αναπνοή του αγωνιστή αυτής της ντόπιας ζωής . Είναι σίγουρο ότι ο τρόπος παρέμβασης στα δημόσια πράγματα διέπονται από ποταπές ηθικές αρχές , εξυπηρετούν άγνωστα και σκοτεινά συμφέροντα και στρέφονται ενάντια στην αγωνιώδη προσπάθεια των κατοίκων του Δήμου , των Κερκυραίων του Νότου . Είναι σίγουρα αρνητικοί και επικίνδυνοι παράγοντες των οποίων μοναδικός σκοπός είναι ο σκοταδισμός της πραγματικότητας και ο αποπροσανατολισμός των εξελίξεων .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αρνητικής κριτικής στάσης και συμπεριφοράς αποτελεί ο εκδότης της “Φωνής των Αργυράδων ” και των ιστότοπων του. Θα του συνιστούσα να παραμείνει μέλος μιας οργάνωσης συνεύρεσης των Αργυραδιτων απ’ τον τόπο τους. Η ζωή των πολιτών της Νότιας Κέρκυρας απαιτεί ανθρώπους και φωνές μέσα απ’ την καθημερινή τους πάλη. Η κριτική που αποκρύβει απώτερους στόχους και υστεροβουλίες ζημιώνει σημαντικά την συνοχή την απαραίτητη της κοινωνίας . Θα πρέπει όλοι οι ” καλοθελητές ” της κριτικής να γνωρίζουν ότι αντέχουμε τα μέγιστα των προθέσεων τους . Να γνωρίζουν ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις προθέσεις τους , κι αν θέλουν να συνεχίσουν αυτόν τον κατήφορο της παραπληροφόρησης , δεν θα τους ακολουθήσει κανείς . Να μάθουν , ότι τους ξέρουμε ΚΑΛΑ !
Τώρα για να επιστρέψουμε στις δημιουργικές πολιτικές της δημοτικής αρχής, βασικός κανόνας είναι η ανιδιοτελής, έντιμη και ειλικρινής συνεργασία των παραγόντων του δήμου που έχουν την ευθύνη της πραγμάτωσης των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου , μηδενός συμβούλου εξαιρουμένου και υπό την επίβλεψη του δημάρχου, οι πολίτες περιμένουν ανιδιοτελή , επιτυχημένη και αποτελεσματική λειτουργία των οργάνων και των υπηρεσιών του Δήμου . Δυστυχώς υπάρχουν παράγοντες που λειτουργούν κατά το δοκούν , ιδιοποιούνται των αποφάσεων του Δ.Σ. , παρακάμπτουν τους τοπικούς αιρετούς παράγοντες και δημιουργούν κλίμα και ατμόσφαιρα σύγκρουσης σε βάρος των έργων και λύσεων των προβλημάτων τοπικού χαρακτήρα .
Δημόσια απευθύνομαι στην δημοτική αρχή και στο σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου , ότι από εδώ και στο εξής , οποίος λειτουργεί με κίνητρο το προσωπικό του συμφέρον , θα με βρει σφοδρό αντίπαλο και θα κοινωνήσω τη συμπεριφορά του στο σύνολο των δημοτών μας. Αρνητικό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς αποτελεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας , ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής προσωπικών του επιλογών και παρεμβάσεων .
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών . Καμία απόκλιση από τις συλλογικές αποφάσεις η’ την θέληση των τοπικών κοινωνιών που εγκρίνεται από την αιρετή αρχή δεν μπορεί να παρακάμπτεται .
Τα προβλήματα κάθε είδους που αφορούν στην ζωή μας, απ’ τα απορρίμματα μέχρι τις παραγωγικές μας δραστηριότητες πρέπει να λύνονται από εμάς για εμάς . Το σύνολο των προβλημάτων είναι υπόθεση συλλογικών μας αποφάσεων και αποδοχή των μικρών μας κοινωνιών .
Ούτε υστεροβουλιες,ούτε αγκυλώσεις ! Ανάληψη και λύση προβλημάτων και ευθυνών .
*Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας

 

**Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Τρίτης 07/09/21 της εφημερίδας “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!