Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Χ. Ανθης: Η υιοθέτηση  μη επιστημονικά τεκμηριωμένων θέσεων για covid προκαλεί  περιθωριοποίηση μαθητών

Aνακοίνωση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας:

Κατά τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της κοινωνικής αναστάτωσης από πλευράς Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μας μονάδων για θέματα που δεν υφίστανται, δεν αποδεικνύονται ή έχουν προκύψει από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον covid-19.

Σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μας μονάδες εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης CODID-19 σε σχολικές μονάδες και το πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων». Η έως τώρα εικόνα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας αποτελεί απόδειξη για τον άριστο χειρισμό των περιστατικών COVID-19.

Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή αβάσιμων και μη επιστημονικά τεκμηριωμένων θέσεων που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί την περιθωριοποίηση μαθητών/ μαθητριών και τους δημιουργεί ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα, διαταράσσοντας την ομαλή τους εκπαιδευτική πορεία.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το γραφείο covid-19 ενημερώνει για οποιαδήποτε απορία και εξηγεί τους τρόπους διαχείρισης των περιστατικών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Θα παρακαλούσαμε, για τη συνεργασία όλων μας προκειμένου προσωπικές απόψεις, αιτιάσεις που οδηγούν σε άρνηση γονέων να στείλουν παιδιά στα σχολεία λόγω αβάσιμων πληροφοριών να αντιμετωπίζονται με προσήκοντα νόμιμο τρόπο και κοινωνική ευαισθησία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!