Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα πολιτών – Κέρκυρα: Θέλουμε βιώσιμη ζωντανή πόλη για όλους χωρίς ηχορύπανση

Διαδικτυακό ψήφισμα πολιτών “κυκλοφορεί” τις τελευταίες ημέρες, από την 6η Δεκεμβρίου, όπου καλούνται οι κάτοικοι της Κέρκυρας να υπογράψουν για μια βιώσιμο ζωντανή πόλη για όλους, χωρίς ηχορύπανση.

Το κείμενο (Πατήστε εδώ αν θέλετε να υπογράψετε) 

 

Οι Μόνιμοι Κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης έχουμε υποστεί τα πάνδεινα από την ανεξέλεγκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε από την ραγδαία αύξηση μπαρ τα οποία λειτουργούν ως κέντρα διασκέδασης χωρίς καμία προδιαγραφή από όσες ο νόμος ορίζει.

  Ο νομοθέτης σαφώς ορίζει ότι η χρήση μουσικής μπορεί να παραταθεί, ανάλογα με το είδος των μουσικών οργάνων και τη θέση του κέντρου σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους και νοουμένου ότι δεν ενοχλούνται οι περίοικοι . (ΑΔ 3/1996).

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας σοφά αποφάσισε ναεξαιρέσει το Ιστορικό Κέντρο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την χορήγηση παράτασης ωραρίου αξιολογώντας την κτιριακή υποδομή του και τις θέσεις των καταστημάτων σε σχέση με τους γύρω κατοικημένους χώρους.

  Γνωρίζουμε σε όλους ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο το αναφαίρετο δικαίωμά μας ζωής και διαβίωσης στην Παλιά Πόλη, και δεν θα επιτρέψουμε τηνυποβάθμιση της ποιότητας ζωής που προστατεύεται από το σύνταγμα και τους νόμους.

  • Ζητάμε την άμεση επίλυση του πλήθους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Παλιά Πόλη όπως: ρυμοτομικό, ΓΠΣ-χρήσεις γης, ιδιοκτησιακό Κ.Χ., πολιτικής προστασίας, κυκλοφοριακό, στάθμευσης, καθαριότητας
  • Ζητάμε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , υπ/αριθμ.5-109, 2/4/2012 και υπ/αριθμ.16-103, 3/8/2022.
  • Ζητάμε να μην τροποποιηθει  το αρθρο 26. της κανονιστικής απόφασης υπ/αριθμ. 5-109, 2/4/2012.
  • Ζητάμε να μην δοθεί παράταση ωραρίου μουσικής στην εντός των τειχών περιοχή της παλαιάς πόλης.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!