Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ψηφίζεται Νόμος που διαγράφει τα πρόστιμα στους Δήμους για τη μη ναυαγοσωστική κάλυψη

Τη δυνατότητα διαγραφής των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε Δήμους από τις Λιμενικές Αρχές, εξαιτίας της μη εφαρμογής της νομοθεσίας περί ναυαγοσωστικής κάλυψης, προβλέπει το άρθρο 43 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις», το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή την Δευτέρα.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Άλλη μία σημαντική πρόβλεψη για τους Δήμους, συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα ψηφιστεί από την Βουλή την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να διαγράψουν τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές εξαιτίας της μη τήρησης των προβλέψεων για την ναυαγοσωστική κάλυψη, σύμφωνα με το Π.Δ. 71/2020. Οι Δήμοι μπορούν να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κοινοποιώντας την προσφυγή στην Λιμενική Αρχή. Εφόσον οι Δήμοι είναι σε θέση να αποδείξουν ότι είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών, υπηρεσιών και έργων για την υλοποίηση των υποχρεώσεών τους και ότι η μη σύναψη των συμβάσεων δεν έγινε με υπαιτιότητά τους, τα πρόστιμα διαγράφονταιΘα πρέπει να σημειωθεί ότι δίνεται στους Δήμους χρονικό περιθώριο 60 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου, προκειμένου να ασκήσουν την ενδικοφανή προσφυγή.

 Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησής μας, η οποία διευκολύνει τους Δήμους και τους απαλλάσσει από την καταβολή προστίμων, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την τήρηση της νομοθεσίας.»

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!