Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Όλα τα σενάρια για υποψήφιους στην Περιφερεια Ιονίων

Η πολιτική “μετακόμιση” της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου από την Περιφέρεια σε ευρωπαϊκό πόστο, ανακατεύει την τράπουλα των επικείμενων περιφερειακών εκλογών και μάλιστα “πονοκεφαλιάζει” ακόμα και την ίδια τη Ν.Δ, που πήρε αυτή την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ απομένουν μόλις 54 ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, οι μόνοι  ετοιμοπόλεμοι συνδυασμοί  είναι η “Ιόνια εποχή” του ανεξάρτητου Γιάννη Τρεπεκλή και η ΛΑΣΥ (ΚΚΕ), της οποίας εκτός απροοόπτου θα είναι εκ νέου επικεφαλής η Αλεξάνδρα Μπαλού. Όπως γίνεται κατανοητό “στενεύουν” τα χρονικά περιθώρια τόσο για τη Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της οποίας επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών και να κρατήσει “γαλάζια” την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που θα ανταγωνιστούν για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Η “ΚΣ” παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και το ποιά ονόματα έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι κάθε κόμματος ξεχωριστά. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο “γρίφος” των υποψηφιοτήτων θα έχει λυθεί.

Το “μπέρδεμα” της Νέας Δημοκρατίας

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε εσπευσμένα να αλλάξει την ήδη “χρισμένη” προ δύο μηνών επικεφαλής του ψηφοδελτίου της, πρέπει να οφείλεται σε δυσμενή ευρήματα δημοσκοπήσεων, αλλά και στις επιτόπου διαπιστώσεις των Βασίλη Κικίλια και Χάρη Θεοχάρη, κατά την προεκλογική τους περιοδεία στο νησί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΣ” η απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου για αναβάθμιση της Ρόδης Κράτσα από Περιφερειάρχη σε αξιόλογο ευρωπαϊκό πόστο (φημολογείται ότι αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνή πολιτιστικό οργανισμό ΟΥΝΕΣΚΟ), αιφνιδίασε και την ίδια την Περιφερειάρχη.

Αφού, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού της. Μάλιστα, εάν η ίδια παραιτηθεί άμεσα από Περιφερειάρχης, τότε θα ενταθούν οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους επίδοξους αντικαταστάτες της και οι ενδοπαραταξιακές διαδικασίες θα δημιουργήσουν αναταράξεις και στην λειτουργία της Περιφέρειας. Γι αυτό, πιθανότατα στη συνάντηση, που θα έχει σήμερα ή αύριο με τον πρωθυπουργό να της ζητηθεί να παραμείνει στη θέση της μέχρι τη λήξη της θητείας της στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και μετά να αναλάβει το ευρωπαϊκό πόστο. Πέραν αυτού, η Νέα Δημοκρατία καλείται να επιλέξει τον κατάλληλο επικεφαλής, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις Περιφερειακές εκλογές. Στην κατεύθυνση αυτή βολιδοσκοπήθηκαν ήδη ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. Ωστόσο και οι δύο αρνήθηκαν. Μόλις χθες έπεσε στο τραπέζι ένα νέο όνομα, εκείνο του Γιάννη Βουτσινά, ο οποίος έχει καταγωγή από Κεφαλλονιά, ο οποίος έχει πτυχία λογιστικής & πολιτικών επιστημών, κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων και ασχολείται επαγγελματικά με τη συμβουλευτική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Επιμελητηρίων, Δημοτικών Επιχειρήσεων και Επαγγελματικών Ενώσεων. Έχει διατελέσει οκτώ χρόνια  δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού πιστοποίησης προσόντων & επαγγελματικού προσανατολισμού. Ωστόσο αφ΄ενός η πληροφορία δεν είναι διασταυρωμένη, αφ΄ετέρου δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδεχτεί.

Η επιλογή  Γιάννη Τρεπεκλή

Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Τρεπεκλής δεν έχει κρύψει την κομματική του ταυτότητα, εν τούτοις η Νέα Δημοκρατία διστάζει να του δώσει το χρίσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΣ”, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι στις αρχές του χρόνου είχε επικοινωνήσει με τον Γραμματέα του κόμματος, τον οποίο ενημέρωσε για την υποψηφιότητά του & ζήτησε την υποστήριξη. Η απάντηση ήταν αρνητική και ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ των δύο. Ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα σε συνδυασμό και με την πίεση του χρόνου, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τελικά η ΝΔ να καταλήξει σε υποψηφιότητα Τρεπεκλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα Φαραντούρη

Την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα αυτοδιοικητικά. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Μάλιστα στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί. Παρά ταύτα, χθεσινό δημοσίευμα στο aftodioikisi.gr  ανέφερε ως επικρατέστερη επιλογή εκείνη του υποψήφιου βουλευτή Κεφαλονιάς Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος είναι καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου και δικαίου της ενέργειας στο τμήμα ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ

Ξεκίνησαν οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, αυτή του Οκτωβρίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Χθες ανακοινώθηκε και συνεδρίασε μάλιστα για πρώτη φορά, η επιτροπή αυτοδιοίκησης του κόμματος, υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη. Κοινός τόπος των 16 της επιτροπής αυτοδιοίκησης ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τη μάχη στις περιφέρειες με ευρύτερα σχήματα – χωρίς κεντρική συμφωνία με άλλο κόμμα και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ – με υποψηφίους που να έχουν πολιτική σηματοδότηση. Σε συνέντευξή του ο Δημ. Μάντζος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή deals κορυφής, ούτε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα να μοιράσουν τα ιμάτια της αυτοδιοίκησης. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Έχουμε και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, όπως και στα δύσκολα χρόνια, ώστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας, απηχώντας τις δικές μας απόψεις για την αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή ανάπτυξη, και εκφράζοντας αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών στην τοπική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπου και αν χρειαστεί, να επιστρατευτούν και κεντρικά στελέχη. Όλα αυτά οδηγούσαν σε συνειρμούς ότι μπορεί να είναι υποψήφιος ο βουλευτής Δημήτρης Μπιάγκης, ωστόσο ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδεχτεί. Από την άλλη βολιδοσκοπείται ο οικονομολόγος Σπύρος Δαφνής (ιδιοκτήτης του πρότυπου  τυποποιητηρίου ελαιολάδου), που είναι και μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ενώ και ο πρώην περιφερειάρχης, νομάρχης και αντιδήμαρχος Ανδρέας Παγκράτης, με επιστολή του στη νομαρχιακή επιτροπή θέτει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: “Με την επιστολή αυτή σας ζητώ να με συμπεριλάβετέ στις υποψηφιότητες και επιλογές σας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη και συγκεκριμένα για την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.Η χωρίς διακοπές και παρεκκλίσεις συμμετοχή και προσφορά μου στον πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό χώρο της κεντροαριστεράς και το θετικά αποτυπωμένο στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κερκυραίων έργο μου στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και επί 8 χρόνια στη Νομαρχία της Κέρκυρας με οπλίζουν με την αισιοδοξία και βεβαιότητα μιας ακόμη νικηφόρας διεκδίκησης στις επικείμενες εκλογές.”

Να σημειωθεί ότι αύριο έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη των νομαρχιακών επιτροπών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όλων των Ιόνιων νησιών, με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη συγκρότηση ψηφοδελτίων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!