Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας

Αναφορικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των ομίλων δεξιοτήτων και καινοτομίας του 4ου Πειραματικού Δ.Σ Κέρκυρας – «Αθηναγόρειο» ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Οι όμιλοι θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά την πρώτη εβδομάδα τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ώστε να εντοπίσουμε και να επιλύσουμε στη νέα πραγματικότητα όλα τα πρακτικά ζητήματα που θα προκύψουν από την πρωτόγνωρη αυτή εκπαιδευτική διαδικασία.
  2. Οι όμιλοι καταρτίστηκαν με κριτήρια: α. τις επιλογές – αιτήσεις των γονέων / κηδεμόνων, β. την παράλληλη φοίτηση των παιδιών στο ολοήμερο πρόγραμμα, γ. την αριθμητική δυνατότητα κάθε ομίλου και δ. την ανάγκη διαμόρφωσης όσο γίνεται περισσότερων ομίλων. Με την έναρξη της λειτουργίας τους θα δούμε όλα τα αιτήματα και όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή των παιδιών, με στόχο να ικανοποιηθούν αν είναι δυνατόν οι επιθυμίες των παιδιών (όσο βέβαια είναι εφικτό αυτό).
  3. Οι μαθητές/τριες που φοιτούν στα ολοήμερα προγράμματα:
  • Όσοι/όσες αποχωρούν καθημερινά στις 3 το μεσημέρι την ημέρα ή τις ημέρες συμμετοχής τους στον όμιλο ή στους ομίλους αποδεσμεύονται τελείως από αυτό και αποχωρούν κανονικά με τη λήξη της δράσης, χωρίς καμία διασύνδεση με το ολοήμερο.
  • Όσοι/όσες αποχωρούν καθημερινά στις 4 το απόγευμα, με τη λήξη, δηλ. του ολοήμερου προγράμματος, θα έχουν τις εξής δυνατότητες και παροχές: α. να προετοιμάζεται, αν το επιθυμούν, το φαγητό τους στο ολοήμερο κατά προτεραιότητα, ώστε να μπορούν έγκαιρα να συμμετάσχουν στον όμιλό τους και β. να φοιτήσουν, αν θέλουν, με σχετική δήλωση που θα υποβάλλουν έγκαιρα οι γονείς τους, στο ολοήμερο, τη δεύτερη διδακτική ώρα (από τις 3.15-4 μ.μ.) και να αποχωρήσουν κανονικά, όπως κάθε ημέρα.
  1. Η (έγκαιρη) αποχώρηση των παιδιών μετά τη λήξη των ομίλων θα γίνεται με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους (για το λόγο αυτό θα προσκομίσουν και σχετική Υπεύθυνη Δήλωση, που θα διανεμηθεί από το σχολείο).
  2. Την ευθύνη για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών/τριών κατά την παραμονή τους στο σχολείο για τη συμμετοχή στις καινοτόμες αυτές δράσεις έχουν οι εκπαιδευτικοί κάθε ομίλου.
  3. Οι όμιλοι αποτελούν μια προαιρετική εκπαιδευτική – παιδαγωγική διαδικασία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Με την κατάρτισή τους, όμως, δημιουργούνται υποχρεώσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και συνέπεια από όλους. Φυσικά οι δράσεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ομίλων δε βαθμολογούνται, δε συνδέονται με το ωρολόγιο πρόγραμμα και τα μαθήματα του σχολείου. Όμως η συμμετοχή και το ενδιαφέρον, ο σεβασμός στους κανόνες και η υποστήριξη μιας εθελοντικής δουλειάς, που γίνεται για την υποστήριξη των παιδιών είναι αυτονόητοι όροι για την επιτυχία τους. Και αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε όλοι μας: Διευθυντής, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Προβλήματα που θα προκύπτουν από ανάρμοστες συμπεριφορές μαθητών ή μαθητριών, που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των ομίλων, κάτι που όλοι απευχόμαστε θα αντιμετωπίζονται με αμεσότητα και αυστηρότητα από τα αρμόδια όργανα του σχολείου και φυσικά το Εποπτικό Επιστημονικό Συμβούλιο, όταν συγκροτηθεί το επόμενο διάστημα.
  4. Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή των μαθητών στον όμιλο, σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό, απαιτείται: α) η συστηματική παρακολούθηση (ο μαθητής δεν μπορεί να απουσιάσει περισσότερες από 8 διδακτικές ώρες ετησίως και (β) η εκπόνηση εργασιών ή η πραγματοποίηση οποιουδήποτε άλλου έργου το οποίο τους ανατίθεται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ομίλου. Μαθητές που δεν ανταποκρίνονται συστηματικά στις παραπάνω υποχρεώσεις δεν δικαιούνται την περαιτέρω παρακολούθηση του ομίλου. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου, στους συμμετέχοντες μαθητές θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής.
  5. Το πρόγραμμα των ομίλων είναι το εξής:

 

Α.Α Τίτλος ομίλου Εκπαιδευτικός Ειδικότητα Τάξεις Ημέρα ομίλου
1 Έλα να φτιάξουμε μια απίθανη ιστορία ΞΩΒΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ Δασκάλα – ΠΕ70 Α και Β Πέμπτη
2 Ο μικρός Πυθαγόρας ΚΟΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δασκάλα – ΠΕ70 Α και Β Τετάρτη
3 Εικαστική αγωγή ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΑΙΚ. Καθ. Εικαστικών – ΠΕ08 Α και Β Τρίτη
4 Το βιβλίο ως σύντροφος για μια ζωή, παιχνίδι, χαρά και γνώση ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δάσκαλος – ΠΕ70 Β, Γ και Δ Πέμπτη
5 Stop motion animation ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Δασκάλα – ΠΕ70 Γ και Δ Δευτέρα
6 Εικαστική αγωγή ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΑΙΚ. Καθ. Εικαστικών – ΠΕ08 Γ, Δ, Ε και Στ Τετάρτη
7 Μουσικές εξερευνήσεις ΑΝΤΩΝΟΥΔΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Καθ. Μουσικής  – ΠΕ79.01 Γ, Δ, Ε και ΣΤ Δευτέρα  
8 Όμιλος παραδοσιακών χορών ΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ Καθ. Φ.Α – ΠΕ11 Γ, Δ, Ε και ΣΤ Δευτέρα
9 Αστροσχολείο ΚΩΝΤΣΙΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Δασκάλα – ΠΕ70 Δ, Ε και ΣΤ Τετάρτη
10 Πειραματίζομαι εικονικά ΡΙΓΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Καθ. Πληροφορικής – ΠΕ86 Ε και ΣΤ Τρίτη

 

Πρόγραμμα ομίλων (καθημερινά 13.30 – 15.00)
ΗΜΕΡΑ 1ος όμιλος

(αίθουσα Β τάξης)

2ος όμιλος

(αίθουσα Γ1, στον όροφο)

3ος όμιλος

(αίθουσα Δ’ τάξης, στον όροφο)

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

(Γ-Δ)

ΑΝΤΩΝΟΥΔΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

(Γ, Δ, Ε, ΣΤ)

ΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

 (Γ,Δ,Ε, ΣΤ)

ΤΡΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΑΙΚ

(Α, Β)

ΡΙΓΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

(Ε-ΣΤ)

 
ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

(Α, Β)

ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ-ΑΙΚ

(Γ,Δ,Ε, ΣΤ)

ΚΩΝΤΣΙΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

(Δ, Ε, ΣΤ)

ΠΕΜΠΤΗ ΞΩΒΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

(Α, Β)

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

(Β, Γ, Δ)

 
Τα ολοήμερα προγράμματα θα λειτουργούν στις αίθουσες των τμημάτων: Α1, Α2 και Γ2

 

  1. Τον τρόπο επίλυσης άλλων ζητημάτων, που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την εφαρμογή του νέου θεσμού στο σχολείο θα τον ανακοινώνουμε άμεσα. Όλα γίνονται για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι η χαρά των παιδιών και η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Πειραματικό σχολείο.

 

 

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!