Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Όσοι πιστοί για Διοικητές Νοσοκομείου προσέλθετε…

Άνοιξε ο δρόμος της διαδικασίας αλλαγής διοικήσεων στα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα (16/9/19) δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. που υπογράφει ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη δεν δύναται να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τις θέσεις ξεκίνησε από χθες (μία ημέρα μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ και λήγει μετά από 15 ημέρες (Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019).
Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο σημερινός Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας είχε οριστεί τον Αύγουστο 2016 με τριετή θητεία.

Τα προσόντα
Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Τα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι τα εξής: α. Αίτηση με τα στοιχεία του αιτούντος και την θέση ή τις θέσεις για τις οποίες εκδηλώνεται ενδιαφέρον. β. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Βιογραφικού Σημειώματος (σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή). γ. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη ύπαρξης τελεσίδικης ποινικής καταδίκης και περί μη ύπαρξης κωλύματος διορισμού. Δεν δύναται να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση. Η παραπάνω διάταξη διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει για τους υπηρετούντες Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., των οποίων η θητεία λήγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για την ίδια θέση του ίδιου Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν ως Διοικητές ή Αναπληρωτές Διοικητές.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μια αίτηση σε μία μόνο Υγειονομική Περιφέρεια, για μέχρι δύο νοσοκομεία και έως δύο θέσεις (Διοικητή ή/και Αναπληρωτή Διοικητή) σε κάθε νοσοκομείο από τις αναφερόμενες κενές ή κενούμενες θέσεις στην παρούσα. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους υποψηφίους στην έδρα της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, σε κλειστό φάκελο.

Η διαδικασία

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες καταχωρούν τις αιτήσεις σε συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση και τις αποστέλλουν στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης εντός τριών εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Η Επιτροπή εξετάζει τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων που θα διαβιβαστούν σε αυτήν. Στη συνέχεια συντάσσει κατάλογο αξιολόγησης και εισηγείται στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και διορίζει τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές. Το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, βάσει του Βιογραφικού Σημειώματος του υποψηφίου που θα επιλεγεί, καθώς και το απόσπασμα ποινικού Μητρώου, θα προσκομιστούν αρμοδίως με το διορισμό.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης
Συγκροτήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η πενταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα 118 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα μέλη της Επιτροπής είναι οι εξής:
1. Κωτσιόπουλος Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
2. Φακουκάκη Βασιλική, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης.
3. Καϊτελίδου Δάφνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
4. Μαυρομμάτη Δημητρούλα, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
5. Βασιλείου Νικόλαος, Διευθύνων Σύμβουλος «Bright Ειδικός Φωτισμός Α.Ε..
Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, ενώ γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Γιαννιουδάκη Ευγενία, Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης με αναπληρώτρια την Δαμίγου Αικατερίνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων.

Το ΔΣ του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Φοίβος Κακαβίτσας-Διοικητής
Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Παγώνης
Μέλη”
Ιωάννης Ζήκος
Χρυσούλα Μαραγκού ως εκπρόσωπος των ιατρών
Σπύρος Μοσχάτ ως εκπρόσωπος νοσηλευτικού προσωπικού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!