Quantcast
Μουσείο Σολωμού
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακή Ομιλία: « Από το Μίσος στη Γενοκτονία – Γλωσσικές και Νομικές προσεγγίσεις της Γλώσσας του Μίσους και της Γενοκτονίας»

 Ομιλία του Καθηγητή, Προέδρου του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σωτήρη Λίβα  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 στις 8:00 μμ.  στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών/ Μουσείο Σολωμού.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι  της Εταιρείας Κερκυραικών Σπουδών στο youtube.

 

Για να συνδεθείτε :

zoom:  https://us02web.zoom.us/j/83721558801

youtube :  https://www.youtube.com/channel/UCtBA3dtIPWaUF8xyvYiyD2A/featured

 

Το θέμα της ομιλίας είναι

« Από το Μίσος στη Γενοκτονία – Γλωσσικές και Νομικές προσεγγίσεις της Γλώσσας του Μίσους και της Γενοκτονίας».

 

Λίγα λόγια για την ομιλία .

Ο λόγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξώθηση και περιθωριοποίηση ατόμων και ομάδων εκτός πολιτικής κοινότητας και η χρήση αυτή μπορεί να υπαγορεύεται από λογικές εκμετάλλευσης και έκφρασης μίσους και δυσανεξίας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο λόγος αποτελεί το μέσο προετοιμασίας εξόντωσης και γενοκτονίας και μάλιστα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το πρώτο απαραίτητο βήμα για το θάνατο και την καταστροφή. Στην ομιλία μου, ανιχνεύω τα στάδια λεκτικής προετοιμασίας της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας αλλά και τις νομικές προσπάθειες καθορισμού και αποσαφήνισης των όρων αυτών.

 

Ο Προσκεκλημένος Ομιλητής

Ο Σωτήρης Λίβας είναι Καθηγητής (γνωστικό αντικείμενο: Δίκαιο και Πολιτική στη Μέση Ανατολή), Πρόεδρος του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Πολιτική, Γλώσσα και Διαπολιτισμική Επικοινωνία” . Το τελευταίο του βιβλίο “Γλώσσα και Εξτρεμισμός – Δέκα +1 Δοκίμια για τη Γλώσσα του Μίσους” μόλις εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

 

 

Εκ μέρους της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και του Μουσείου Σολωμού Κερκύρας,

Ναυσικά-Μαρία Φρόνιμου

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!