Quantcast
ΚΑΙΡΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Ξεκινά η θερμή εισβολή με άνοδο θερμοκρασίας

Σε ανοδική τροχιά μπαίνει από σήμερα η θερμοκρασία, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ανοιξιάτικο καιρό προ των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία την Πέμπτη 15/12 σε ολόκληρη τη χώρα. Η άνοδος της θερμοκρασίας, που κατά τόπους θα είναι της τάξης των 6-8 βαθμών Κελσίου, θα αφορά κυρίως στις μέγιστες τιμές της. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή 18/12.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 15/12, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης 14/12:

χάρτης για τον καιρό

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ, η οποία «βλέπει» θερμοκρασίες έως και 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά και υποχώρηση του φαινομένου από την Κυριακή:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15-12-2022
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια έως τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά ως το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παράκτια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!