Quantcast

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Όλη η αρθρογραφία από τον Αλεξάκη Αλέξανδρο …
________________________________________________

«Χρόνια πολλά Ελλάδα»
Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης Η φετινή επέτειος για την επανάσταση των Ελλήνων την 25η Μαρτίου του 1821, βρίσκει τη χώρα σε μια κρίσιμη καμπή που. . .
“Νερό σημαίνει ζωή για όλους”
Αλέξανδρος Αλεξάκης   Το νέο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΕΑ) με την. . .
«Νότια Κέρκυρα. Τόπος ευλογημένος, πολλά υποσχόμενος»
*Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης    Ένας πολυσυλλεκτικός καμβάς μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας, ιστορικής μνήμης, πλούσιας παράδοσης, με αναλλοίωτα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της κερκυραϊκής υπαίθρου, που εναλλάσσεται με. . .
«Πεδίο πειραματισμών ιδιωτικών συμφερόντων»
Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης*   Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με την χωροθέτηση νέας επένδυσης στην θαλάσσια περιοχή. . .
«Μνήμη και τιμή στα Θύματα του Ολοκαυτώματος»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ Τα αποτρόπαια γεγονότα του Ολοκαυτώματος δεν αφορούν μόνο την εβραϊκή κοινότητα. Ολόκληρη η ανθρωπότητα οφείλει να διδαχθεί από την ακραία, βάναυση και ολοκληρωτική. . .
Ο Τεμπονέρας ζει, εμπνέει και οδηγεί
Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, οι μαθητικές κινητοποιήσεις της περιόδου 1990 – 1991, σημαδεύτηκαν από βίαια και αιματηρά επεισόδια, με τραγικότερη στιγμή την δολοφονία. . .
18 Οκτωβρίου 1981 – Ημέρα νίκης του λαού»
(Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης)   Κέρκυρα 18.10.2022 Ημερομηνία ορόσημο για την αναπτυξιακή πορεία, η οποία έπειτα από την σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ, σηματοδότησε την μεγάλη. . .
«Zhin – Zhian – Ελευθερία» (Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης)
Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί μόλις στα 22 της χρόνια, με την αιτιολογία παραβίασης του ισλαμικού νόμου έπειτα από την σύλληψη της επειδή άφησε χαλαρή. . .
Φ.Γεννηματά: Σύμβολο θάρρους και δύναμης
Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης* Η Φώφη Γεννηματά έμαθε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Κουβαλούσε βαρύ όνομα στην πολιτική, αφού ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε από. . .
«Η Γενοκτονία των Ποντίων»
Γράφει ο Αλέξανδρος ΑΛεξάκης* Το 1994 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ελληνική Βουλή η γενοκτονία των Ποντίων και θεσπίστηκε η 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για. . .
«Πειραματισμοί και εθισμοί»
Αλέξανδρος Αλεξάκης Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), ιδρύθηκε το 1983 και λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, οι αποφάσεις του οποίου λαμβάνονται από το. . .
“Η οικουμενική αξία της ανθρώπινης Ελευθερίας”
AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ Την 10η Δεκεμβρίου 1948 μετά από γενική συνέλευση του ΟΗΕ συνετάχθη η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μέσα σε τριάντα άρθρα απαριθμούνται. . .
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!