Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Κέρκυρας: Ποιες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στα τοπικά

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα των τριών Ανδρικών κατηγοριών ΕΠΣΚ καθώς και του τοπικού κυπέλλου.

Συνολικά στα πρωταθλήματα δήλωσαν συμμετοχή 41 ομάδες. Δεκατρείς στην Α1-Δεκατέσσερις στην Α και Δεκατέσσερις στην Β ΕΠΣΚ. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Κρόνος Αργυράδων μετά την αδυναμία του να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Football League, μάλλον δεν θα μετέχει ούτε στα τοπικά πρωταθλήματα. Ο οικειοθελής υποβιβασμός του Αυγερινού Βαλανειού από την Α στην Β ΕΠΣΚ.

Η άρνηση πολλών ομάδων της Α ΕΠΣΚ να προβιβαστούν στην Α1, γιατί δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος συμμετοχής στην μεγάλη τοπική κατηγορία του κατά τα άλλα θεωρούμενου «ερασιτεχνικού» πρωταθλήματος. Ενώ, φέτος επανέρχεται στην ενεργό δράση ο ΑΟ Συναράδων, που θα αγωνιστεί στην Β ΕΠΣΚ.

Τέλος στην ίδια κατηγορία θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση η νεοιδρυθείσα ομάδα ΑΟ Κανονίου Κέρκυρας (ΑΟΚΚ) της Ακαδημίας Σφακιανάκη. Στο κύπελλο ΕΠΣΚ συμμετέχουν υποχρεωτικά (έχουν καταθέσει και τις σχετικές δηλώσεις) οι δύο κερκυραϊκές ομάδες της Γ Εθνικής, ΑΕ Λευκίμμης & Θιναλιακός καθώς και οι ομάδες της Α1 και Α ΕΠΣΚ, οι οποίες προς το παρόν είναι 27, αλλά αναμένεται να αυξηθούν κατά μία ακόμα.

 Η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στις 7.30 μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Αθλητικού Κέντρου ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κανόνι. Η σέντρα των πρωταθλημάτων έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ η πρεμιέρα των αγώνων κυπέλλου είναι προσδιορισμένη για το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019.

 Οι εκκρεμότητες

Σε εκκρεμότητα η κάλυψη της 14ης θέσης στην Α1 κατηγορία, μετά την άρνηση της ΑΕ Φαιάκων, η οποία προβιβάστηκε φέτος  από την Α ΕΠΣΚ να μετάσχει στην μεγάλη τοπική κατηγορία.  Η Επιτροπή διοργάνωσης πρωταθλημάτων διερευνά ποιες ομάδες  από τις δικαιούμενες από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) της ΕΠΟ, θα επιθυμούσαν τον προβιβασμό τους. Ωστόσο σε  όσες ομάδες έχει απευθυνθεί  μέχρι τώρα  παίρνει αρνητικές απαντήσεις, αφού τα περισσότερα από τα τοπικά σωματεία έχουν οικονομική στενότητα και δεν «αντέχουν» το βάρος των εξόδων συμμετοχής στην Α1 ΕΠΣΚ. Πάντως αναμένονται ακόμα δύο απαντήσεις από την Ομόνοια και από τον ΑΟ Κοντοκαλίου, που πέρυσι είχε τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε από την Α1 στην Α ΕΠΣΚ. Εάν καλυφθεί η θέση αυτή, τότε θα οριστεί και αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον Ποσειδώνα Βιταλάδων και τα Βασιλάτικα για άνοδο από την Β στην Α ΕΠΣΚ. Εάν τελικά εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, τότε τα πρωταθλήματα Α1 και Α ΕΠΣΚ θα διεξαχθούν με 14 ομάδες και εκείνο της Β με δεκατρείς. Εάν όχι τότε τα πρωταθλήματα θα θα διεξαχθούν με όσες ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

 

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα τοπικά

Α1 ΕΠΣΚ (13 ομάδες)

Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Οδυσσέας Αυλιωτών
Αχιλλέας Νυμφών
Αστέρας Λιαπάδων
Ολυμπιάδα Καρουσάδων
ΑΟ Παξοί
Αναγέννηση Περιβολίου

Όλυμπος

ΝΕΟΣ

ΑΟ Κάβος
Βολίδα Κάτω Γαρούνα
Ατρόμητος Στρογγυλής

 

Α ΕΠΣΚ (14 ομάδες)

ΑΟ Κοντόκαλι
ΑΕ Καναλίων
Ομόνοια
Ηρακλής Αγίων Δέκα
 ΑΕ Φαιάκων
ΑΕ Αρίλλα/Καββαδάδων
ΑΠΣ Μπενίτσες
Αστέρας Μωραιτίκων
Μέγας Αλέξανδρος
Κεραυνός Αγίου Νικολάου
Δίας Κασσιώπης

ΓΕ Παλαιοκαστριτών

Φαίαξ Μαραθιά

ΠΑΟ Κορακιάνας

 

Β ΕΠΣΚ (14 ομάδες)

Εθνικός Περουλάδων/Βέλος 

Αυγερινός Βαλανειού

Αστέρας Σπαρτύλα
Ποσειδώνας Βιταλάδων
Κεραυνός Δραγωτινών
Ηρακλής Σφακερών
ΑΟ Βασιλάτικα
Κεραυνός Ποταμού
Αετός Αγίου Αθανασίου
Θύελλα

ΓΕ Θιναλίου

Ατρόμητος Άφρας

ΑΟ Σιναράδων

ΑΟΚ Κανονίου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!