Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Σκάκι: Κερκυραϊκή εξάδα στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα

Η τελική φάση των Πανελλήνιων  Σκακιστικών Νεανικών Πρωταθλημάτων Κ8 έως Κ14 πρόκειται να διεξαχθούν από 30 Αυγούστου έως και 5 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, με διοργανωτή την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Σε αυτά συμμετέχουν 75 σκακιστές (21 Κορίτσια και 54 αγόρια), που έχουν προκριθεί από τα περιφερειακά πρωταθλήματα , που διοργάνωσαν οι σκακιστικές ενώσεις της χώρας. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος και έξι σκακιστές (3 αγόρια, 3 κορίτσια) του Συνδέσμου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, ο οποίος  τα τελευταία χρόνια έχει παράδοση επιτυχιών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στο ισχύον Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΕΣΟ, που έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ.

Οι κερκυραϊκές συμμετοχές

ΑΓΟΡΙΑ: Παλαιολόγου Απόστολος (Κ10), Σκέμπρης Σίμον-Μαξ (Κ12), Μοσχάτ Ιωσήφ-Θεοδόδωρος (Κ14). ΚΟΡΙΤΣΙΑ: Ανεμογιάννη Σαββίνα (Κ10), Σκλαβούνου Κέλλυ (Κ12), Γκουτζούκη Αικατερίνη-Αργυρώ (Κ14).

 Το σύστημα των αγώνων

Στις κατηγορίες με συμμετοχή 5-10 σκακιστών: Κυκλικό σύστημα (πουλ). Στις κατηγορίες με συμμετοχή 11-19: Ελβετικό 7 γύρων και όπου οι συμμετοχές υπερβαίνουν τις 20: Ελβετικό 9 γύρων.  Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!