“Στην Κουζίνα με την Ελενα”: Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι
Είναι νόστιμα , είναι νηστίσιμα, είναι το κάτι άλλο!!! Με κομμάτια σοκολάτας και ταχίνι η γεύση απογειώνεται….Ιδανικά για πρωινό και εννοείται υγιεινά και πεντανόστιμα…Αν έχεις παιδάκια θα τα λατρέψουν …
ΥΛΙΚΑ
20 μπισκότα
300γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ. Ταχίνι
150γρ. Ελαιόλαδο
150γρ. Καστανή Ζάχαρη
120γρ. Χυμό Πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού Κανέλα
1 κουτ. γλυκού Μαγειρική Σόδα
125 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτα
νιφάδες Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο , το ταχίνι , τη ζάχαρη , το χυμό πορτοκάλι , το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα .
Ανακατεύουμε την σόδα με το αλεύρι, την κανέλα και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαζί με την σοκολάτα τα ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τα μπισκότα μπαλάκια κ τα ζουλάμε , τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ,σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν . Ψήνουμε για 10 λεπτά . Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν!
Η συνταγή βγάζει 20 μπισκότα (45 γρ το καθένα ). Καλή επιτυχία!
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 18ης-4-2024 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook