«Στην Κουζίνα με την Ελενα»: Ρεβυθάδα στο φούρνο
Όταν σκεφτόμαστε γευστικά και ταυτόχρονα εύκολα φαγητά, η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί πάντα. Και δεν μπορεί να είναι πιο ελληνικό, ένα ζεστό, αρωματικό πιάτο με ρεβίθια στο φούρνο,
παντρεμένα με μια λαχταριστή σάλτσα που σαγηνεύει τις αισθήσεις.
Αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για μια γρήγορη και νόστιμη επιλογή δείπνου που θα συναρπάσει τους πάντες. Με σιγουριά θα σου πω, ότι τα ρεβίθια σήμερα είναι στα καλύτερα τους.
ΥΛΙΚΑ
500γρ βρασμένα ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ γλυκού ρίγανη
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
500ml ζωμό λαχανικών
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τυρί φέτα
Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές . Βάζουμε σε ένα ταψί τα βρασμένα ρεβίθια και προσθέτουμε το κρεμμύδι ,τις πιπεριές , το πιπέρι , το αλάτι, το σκόρδο και την ρίγανη.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζωμό λαχανικών , το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ρεβίθια και ανακατεύουμε ξανά. Ψήνουμε για 30′-35′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε με φέτα και μαιντανό. Καλή επιτυχία.
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 3-4-2024 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook