Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Έλλειψη προσωπικού με 6.700 ανέργους στην Κέρκυρα! (video)

Περισσότεροι από 6.000 είναι οι άνεργοι στην Κέρκυρα, βάσει των επισήμων στοιχείων του ΟΑΕΔ, με τους περίπου  1.800 να έχουν προϋπηρεσία στον τομέα των ξενοδοχείων, τουρισμού και επισιτισμού. Παρόλα αυτά, η έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο (και) Κέρκυρας, είναι τεράστια. Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σταμάτη Πελάης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Όπως είπε, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και ξενοδόχοι, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια εκμεταλλεύονταν τους εργαζόμενους, όπου οι συνθήκες εργασίες ήταν απαράδεκτες, πλαίσιο ωραρίου δεν υπήρχε ενώ ο μισθός ήταν της πείνας. Έτσι, πολλοί εργαζόμενοι είτε επιλέξαν να αλλάξουν επάγγελμα είτε να παραμείνουν άνεργοι, αφού ως εργαζόμενοι δεν είχαν θετικό πρόσημο στο τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: Υπάρχουν στην Κέρκυρα 6.700 άνεργοι εκ των οποίων οι 1800 προέρχονται από ειδικότητες σε επισιτισμό – τουρισμό και είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί από αυτούς όπου έχουν την ευθύνη, οι οποίοι είναι οι ξενοδόχοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι φόρτωναν τα προηγούμενα χρόνια εξαντλητική εργασία και μείωναν τις αποδοχές, οδηγώντας στην αλλαγή του επαγγέλματος είτε στην ανεργία, αφού δεν έχουν να βγάλουν θετικό αποτέλεσμα από την αμοιβή τους”.

 

Η εικόνα σήμερα

Αναφερόμενος στην εικόνα σήμερα, ο Σταμάτη Πελάης σημείωσε πως έχουμε έλλειψη προσωπικού η οποία εντείνεται με τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους οι οποίοι αναγκάζονται να λάβουν αναρρωτική άδεια. Ως εκ τούτου, η αυξημένη δουλειά, λαμβανομένου υπόψη και τις αφίξεις στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το λιγοστό προσωπικό οδηγούν σε ακραίες συνθήκες εργασίας με την ταυτόχρονη άρνηση από πλευράς εργοδοσίας, της αύξησης των μισθών. Έτσι, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα προς το Εργατικό Κέντρο, από επιχειρησιακά σωματεία εργαζόμενων σε ξενοδοχεία για απεργιακές κινητοποιήσεις, την Πέμπτη εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση σε μονάδα στα Μωραΐτικα – Μεσογγή, όπως συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με διάσπαρτες αντίστοιχες απεργίες. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Κ.,  θα πραγματοποιηθούν εκ νέου κινητοποιήσεις σε ξενοδοχεία, βάσει των σχετικών αιτημάτων που λαμβάνει του Εργατικό Κέντρο.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!