Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Έναρξη της ανακύκλωσης στα σχολεία – Στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Υδραίου, Ζερβού, Τζάννε (φωτό-video)

Το εναρκτήριο λάκτισμα του σχολικού μαραθωνίου ανακύκλωσης δόθηκε σήμερα , Πέμπτη, στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κέρκυρας, από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, παρουσία της αντιδημάρχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παναγιώτας Τζάννε και της εντεταλμένης συμβούλου και Προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ για θέματα Παιδείας και Προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρίας Ζερβού.

Πριν του σχολικού μαραθωνίου έγινε εκτενής αναφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχει μεταφερθεί και λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο, στη 10η Πάροδο Σπύρου Ραθ στο Κεφαλομάντουκο, ενέργεια που χαιρέτησε ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Γιώργος Αμοιρίδης, αφού αποτελούσε πάγιο αίτημα η αλλαγή εγκαταστάσεων λόγω του πλέον ακατάλληλου κτιρίου στο οποίο λειτουργούσε μέχρι πρότινος, στην περιοχή της Κορακιάνας.

Ο “Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης” για τη χρονιά 2022-2023 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/centralkerkira και φέτος συμμετέχουν για δεύτερη φορά και τα σχολεία Δευτεροβάθμιοας Εκπαίδευσης ενώ ήδη το πρόγραμμα «τρέχει» από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή από το 2019.

Με οδηγό τα εξαιρετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών επεκτείνεται λοιπόν ο διαγωνισμός καθώς εκτός από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, συμμετέχουν στη δράση και τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου. Οι μαθητές καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες, σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν στα σχολεία, τις επόμενες ημέρες από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου για εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και την εφαρμογή οικολογικών πρακτικών στα σχολεία μας ενώ απευθυνόμενη στους μαθητές, ζήτησε να τους βοηθήσουν οι γονείς και οι φίλοι, προκειμένου να κερδίσουν πόντους ανακυκλώνοντας και να βραβευτούν, όπως και πέρσι, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Στοιχεία για τη δράση έδωσε και η καθ’ ύλην αρμόδια αντιδήμαρχος Π. ΤΖάννε, η οποία ανέφερε πως εκτός τους follow green ξεκινούν και τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας Interreg, όπου καταγράφοντας τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου, ενδεχομένως να υπάρχει η δυνατότητα στήριξης του σχολείου αυτού, για περεταίρω αναβάθμισή του, βάσει των αναγκών του.

Στις ίσες ευκαιρίες για όλους, ακόμη και στην ανακύκλωση, αναφέρθηκε  η κα. Ζερβού τονίζοντας πως το Ειδικό Σχολείο αποτελεί παράδειγμα και είναι ένα από τα σχολεία που πέρσι βραβεύτηκε για την ανακύκλωση που έκανε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αυτό.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, θα συνεχίσει τις δράσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο περιβάλλον χώρος ο οποίος καλλιεργείται από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!