Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

ΑΘΗΝΑ: Η Μ. Υδραίου στη σύνοδο των Δημάρχων  του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου είναι μεταξύ των Δημάρχων που συμμετέχουν στη σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας ότι η Κέρκυρα είναι πλέον προσανατολισμένη σε δράσεις εξωστρέφειας.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν 66 πόλεις από 10 χώρες των Βαλκανίων όπως οι Δήμοι  Κωνσταντινούπολης,  Τιράνων,  Σόφιας, Βελιγραδίου,  Σεράγεβου,  Κότορ, Αυλώνα κ.α ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Κέρκυρας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνου, Μυτιλήνης, Χίου κ.α.

Με το Δήμαρχο Τιράνων

Η κ. Υδραίου στην τοποθέτηση της επισήμανε ότι:

-Τα Βαλκάνια πρέπει να είναι μια περιοχή ειρήνης και σταθερότητας. Απέναντι σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις, η αυτοδιοίκηση προτάσσει τη σταθερότητα, τη συνύπαρξη και τη συνεννόηση.

-Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Δήμων σε πεδία όπως ο τουρισμός, η καινοτομία και ο πολιτισμός.

-Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων των πόλεων που συμμετέχουν.

-Υπάρχει ένα ακόμα πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους και αυτό αφορά σε κοινές δράσεις για το άσυλο, το μεταναστευτικό, τις έξυπνες αλλά και ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!