Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ακόμα ένα «αγκάθι» για τη μεταφορά σκουπιδιών στην Ήπειρο

Για μία ακόμα φορά τα μηνύματα για πιθανή μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας αλλού φαίνεται ότι δεν είναι θετικά.

Παρά το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης αρχικά ήταν «θερμή» στο να αποδεχτεί το αίτημα για την αποδοχή των σκουπιδιών της Λευκάδας και αργότερα πιθανόν της Κέρκυρας εάν κατέθετε σχετικό αίτημα, εν τούτοις στη συνέχεια «πάγωσε», όταν άκουσε τον εκπρόσωπο της εταιρίας, που διαχειρίζεται το εργοστάσιο απορριμμάτων  της Ηπείρου.

Η ΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κόστος της διαχείρισης, ήθελε συμπλήρωμα και από τα Ιόνια. Να σημειώσουμε ότι στην Ήπειρο – παρότι το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων είναι σε πλήρη λειτουργία – δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η κατασκευή των σταθμών μεταφόρτωσης σε μερικούς δήμους με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνεται η εγγυημένη ποσότητα. Σήμερα λοιπόν καλούνται οι Δήμοι της Ηπείρου να μοιράσουν μεταξύ τους το οικονομικό κόστος που προκύπτει.

Ωστόσο η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι δεν θα προσμετρήσει τα μεταφερόμενα από άλλες περιοχές σκουπίδια στην εγγυημένη ποσότητα των 80.000 τόνων. Αυτό σημαίνει ότι εκλείπει ένας βασικός λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει τους Δημάρχους της Ηπείρου να δεχθούν σκουπίδια από τη Λευκάδα η οποία έχει ήδη υποβάλλει επίσημα το αίτημα και πιθανόν από την Κέρκυρα η οποία ακόμη δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!