Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Αλβανία: Σεισμός 6.3 Ρίχτερ – “Κουνήθηκε” και η Κέρκυρα

ΑΛΒΑΝΙΑ.Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κέρκυρα.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βόρεια από τη πόλη Ντούρες, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:54 και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Μία ώρα πριν, στις 3:47, σημειώθηκε μία πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία αναστάτωσε τους κατοίκους και αρκετοί βγήκαν στους δρόμους. Τελικά, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, ήρθε μεγαλύτερη σεισμική δόνηση, η οποία έχει μετρηθεί με 6,3 από το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Ινστιτούτο (άλλες πηγές αναφέρουν πως ήταν μεγέθους 6,6 Ρίχτερ).

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, με τους κατοίκους, να έχουν βγει στους δρόμους. Δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν αν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο σεισμός έγινε στις 3:47 και είχε επίκεντρο 31 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα. Η πρωτεύουσα της Αλβανίας αισθάνθηκε τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, με το επίκεντρο να βρίσκεται πολύ κοντά στη πόλη Ντούρες.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους, καθώς ο σεισμός ήταν έντονος και τους ξύπνησε μέσα στη νύχτα, τρομάζοντας τους. Δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν αν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί.
Πηγή: iefimerida.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!