Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και Συρίας από τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης

 

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κέρκυρας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων.

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Ενώ τα εκατομμύρια που γλίτωσαν από την μανία του Εγκέλαδου, είναι πλέον άστεγοι και αντιμέτωποι με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και την έλλειψη πρόνοιας των αστικών κυβερνήσεων, που θα τους αφήσει στη μοίρα τους, μόλις καθίσει ο κουρνιαχτός που άφησαν πίσω τους οι καταρρεύσεις των κτηρίων…

Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών. Κανείς να μην είναι μόνο του μόνος στην καταστροφή!

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/φισσες σε όλες τις σχολικές μονάδες να αναλάβουν άμεσα δράση, ευαισθητοποιώντας και τους μαθητές μας για να μαζέψουμε στα σχολεία είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ή στα υπόλοιπα σημεία συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χανσαπλάστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής

 

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τω

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!