Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση επτά δημοτικών συμβούλων στην Χρ. Τόμπρου για το “παραμύθι”: Ομόφωνα υπερψηφίστηκαν οι εκδηλώσεις Χριστουγέννων από τον Απρίλιο

Την δήλωση της αντιδημάρχου Πολιτισμού Χρυσούλας Τόμπρου  περί μη απαρτίας δημοτικών συμβουλίων και περί μη ψήφισης των αποφάσεων για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού στον κεντρικό Δήμο, έρχονται να αντικρούσουν με απάντησή τους, επτά δημοτική σύμβουλοι. Μάλιστα, με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ τον περασμένο Απρίλιο το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού ενώ κατά πλειοψηφία, για το σκοπό αυτό, ψήφισαν τέσσερις αναμορφώσεις προϋπολογισμού από τον Αύγουστο έως και τον Νοέμβριο.

Η αναλυτική απάντηση των επτά δημοτικών συμβούλων

Για μια ακόμη φορά η απερχόμενη δημοτική αρχή αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία των δημοτών την αποδοκίμασε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Έτσι για όλα τα δημοτικά ζητήματα, που απέτυχε είτε να τα επιλύσει  είτε ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κερκυραϊκού λαού, της φταίει η αντιπολίτευση!

Στα πλαίσια της αποποίησης των ευθυνών για την μη πραγματοποίηση φέτος του ‘’Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού’’ στην πόλη της Κέρκυρας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού αποπειράθηκε να επιρρίψει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η απάντηση Πουλημένου για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό: “Προσφερθήκαμε να συμβάλουμε, εισπράξαμε απόρριψη”

Προκειμένου όμως ν’αποφευχθεί η νέα  επιχείρηση διαστρέβλωσης  της πραγματικότητας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε  ότι η έγκαιρη εισαγωγή  υπηρεσιακών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Επί της ουσίας του θέματος η αντιπολίτευση ουδέποτε αρνήθηκε να λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις του  ‘’Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού’’.

Σ΄ αυτό που εμείς δεν συναινέσαμε είναι στην αδιαφάνεια και στις απευθείας αναθέσεις που αφορούσαν και το συγκεκριμένο θέμα, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που τα οικονομικά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ήταν και είναι σε δεινή κατάσταση.

Μπορεί να ξεχάσει κανείς το «θρυλικό» Καρουζέλ , που εν μια νυκτί και χωρίς κανονιστική απόφαση μεταφέρθηκε από την πλατεία Σαρόκου στην Άνω Πλατεία;; Ποιος δεν θυμάται πως για όλα τα ανωτέρω, σφοδρός επικριτής της δημοτικής αρχής , υπήρξε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μετέπειτα πολιτικός της συνοδοιπόρος;;

Άξια απορίας τυγχάνει η ασθενής μνήμη της κ. αντιδημάρχου πολιτισμού, ως προς τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων στην ψήφιση των θεμάτων του πολιτισμού, καθότι με την υπ’ αριθμ. 9-86/4-4-2023 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων 2023, καθώς επίσης υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία και οι 4 αναμορφώσεις προϋπολογισμού και συγκεκριμένα :

28-390/20.11.2023

27-336/01.11.2023

23-293/31.08.2023

28-3/08.08.2023

Ας μην προσπαθεί επομένως η απερχόμενη δημοτική αρχή να ‘’νίψει τας χείρας της’’ για όσα δυσμενή έχει προκαλέσει  στο Δήμο, γιατί οι συνδημότες έχουν και νου και γνώση και αντιλαμβάνονται πως το «Παραμύθι» δεν είναι πια ελκυστικό, ενόψει της παράδοσης της σκυτάλης.

 

Κέρκυρα 24-11-2023

                                             ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Μάκης Ανυφαντής

Νίκος Βραδής

Κώστας Γρηγοριάδης

Γιώργος Καρύδης

Σπύρος Νεράντζης  

Φανή Τσιμπούλη

Χρύσα Χαλικιοπούλου

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!