Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ακύρωσε την απόφαση της Οικ. Επιτροπής του Δήμου για καρουζέλ στην π. πλατεία η Αποκεντρωμένη

Την τοποθέτηση του καρουζέλ στην πάνω πλατεία ακυρώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιόνιων νήσων, ακυρώνοντας ουσιαστικά την απόγφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Κεντρικού Δήμου Κέρκυρας, καθώς μεταξύ των άλλων, “σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ.46713/02-12-2022 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και την αριθμ.πρωτ. 46713 /02-12-2022 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ περίληψη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 08 Δεκεμβρίου 2022, χρονικό διάστημα μικρότερο των (10)δέκα ημερών”. Η ακυρωτική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 28/12/22

 

Η απόφαση

 

Ακυρώνουμε την υπ’ αριθ. 57-1/9-12-2022 (ΑΔΑ:ΨΛ9Ι46ΜΓ2Α-ΣΟΤ) απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων περί «Έγκρισης πρακτικού δημοπρασίας για την προσωρινή εκμίσθωση κοινοχρήστου χώρου στην Άνω Πλατεία, πλησίον του συντριβανίου, της Κοινότητας Κερκυραίων, για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός Καρουζέλ και άλλων ψυχαγωγικών παιχνιδιών», σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσης.

Κατά της παρούσας οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 που εδρεύει στην Κέρκυρα (Αλυκές Ποταμού, ΤΚ 49100 Κέρκυρα), εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίηση της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

Το σκεπτικό της απόφασης

  1. Αφού σκεφθήκαμε ότι

-Επειδή με την υπ ́αριθμ. 57-1/9-12-2022 (ΑΔΑ:ΨΛ9Ι46ΜΓ2Α-ΣΟΤ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων αποφασίστηκε η έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας για την προσωρινή εκμίσθωση κοινοχρήστου χώρου στην Άνω Πλατεία, πλησίον του σιντριβανιού, της Κοινότητας Κερκυραίων, για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός Καρουζέλ και άλλων ψυχαγωγικών παιχνιδιών

-Επειδή σύμφωνα με την εγκύκλιο 11/2007 του ΥΠ.ΕΣ ο Γενικός Γραμματέας στο πλαίσιο του ελέγχου αυτού μπορεί να ασκήσει παρεμπιπτόντως έλεγχο και σε κάθε άλλη πράξη στην οποία στηρίχτηκε η έκδοση της κατακυρωτικής πράξης. Η κατακυρωτική πράξη ακυρώνεται, εάν από τον παρεμπίπτοντα έλεγχο προκύψει ότι η κατακυρωτική απόφαση στηρίχθηκε σε πράξη μη νόμιμη.

-Επειδή η υπ ́αριθμ 29η /22.11.2022 Συνεδρίαση-κατεπείγουσα δια περιφοράς με θέμα : «Έγκριση για τη διάθεση χρήσης κοινοχρήστου χώρου στην Άνω Πλατεία (Συντριβάνι) της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων, για την τοποθέτηση και λειτουργία καρουζέλ και άλλων παιχνιδιών για το χρονικό διάστημα από 01.12.2022 έως 31.01.2023» συγκλήθηκε κατόπιν της υπ ́αριθμ. οικ. 45036/22-11-2022 πρόσκλησης για κατεπείγουσα συνεδρίαση με τη διαδικασία της περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ο λόγος για το οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα κατά παράβαση των οριζόμενων στην υπ ́αριθμ. 375/22 με αριθμ. πρωτ. 35167/02-06-2022εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Δ. «Κατεπείγουσα συνεδρίαση (…) στην περίπτωση αυτή η πρόσκληση πρέπει να αναγράψει για ποιο λόγο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και να περιλαμβάνει μόνο θέματα που κρίνεται πραγματικά και αντικειμενικά ότι δεν χωρούν αναβολή. Ο χαρακτηρισμός και η αιτιολογία των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ως κατεπειγόντων επαφίεται, καταρχήν, στην κρίση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος απευθύνει την πρόσκληση και καταρτίζει την ημερήσια διάταξη, όμως το δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό που τελικά θα αποφανθεί, κατόπιν σχετικής συζήτησης κατά την έναρξη της συνεδρίασης, για το κατεπείγον ή μη της πρόσκλησης στο σύνολό της. Αν το δημοτικό συμβούλιο κρίνει ότι τα θέματα που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση δεν πρέπει να συζητηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η συζήτησή τους αναβάλλεται.(…)Για την πραγματοποίηση της δια περιφοράς συνεδρίασης, ο πρόεδρος αποστέλλει κατεπείγουσα πρόσκληση, στην οποία παρατίθεται ο λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης, η αναβολή της οποίας πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του δήμου.(…)

-Επειδή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ. 270/81 : Δημοσίευσις διακηρύξεως «1. Η διακήρυξις δημοσιεύεται επιμέλεια του δημάρχου ή προέδρου της Κοινότητος, τουλάχιστον δέκα ημέρας προ της διενεργείας της δημοπρασίας δια τοιχοκολλήσεως αντιγράφου αυτής εις την εξώθυραν ή έτερον προς τούτο προωρισμένον μέρος του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος (…)».

-Επειδή σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ.46713/02-12-2022 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και την αριθμ.πρωτ. 46713 /02-12-2022 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ περίληψη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 08 Δεκεμβρίου 2022, χρονικό διάστημα μικρότερο των (10)δέκα ημερών.

-Επειδή περαιτέρω σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. ε του άρθρου 3 του Π.Δ. 270/81 : ‘Οροι διεξαγωγής δημοπρασίας και διακηρύξεως αυτής (…) ε) ότι ο αναδειχθησόμενος τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεον εγγυητήν, όστις θέλει υπογράψη τα πρακτικά της δημοπρασίας καθιστάμενος αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος μετ’ αυτού δια την εκπλήρωσιν των όρων της συμβάσεως,(…)

-Επειδή σύμφωνα με το από 08-12-2022 πρακτικό πλειοδοτικής δημοπρασίας διαπιστώνεται έλλειψη εγγυητή κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!