Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

«Απόβαση» 1.200 Βρετανών στη Ζάκυνθο: Εφθασαν 7 πτήσεις σε 24 ώρες -Συνεχείς έλεγχοι για κορωνοϊό

Με την ελπίδα να τονωθεί η οικονομία, δίχως ωστόσο να κινδυνεύσει η τοπική κοινωνία, υποδέχθηκαν χθες στη Ζάκυνθο εκατοντάδες τουρίστες από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το economistas.gr, το πρώτο εικοσιτετράωρο άρσης της απαγόρευσης πτήσεων από τη Βρετανία προσγειώθηκαν στη Ζάκυνθο 7 αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ημέρα Ζακύνθου» (imerazante.gr), η πρώτη πτήση ήταν από τα East Midlands, έφτασε στις 11:35 π.μ. και μετέφερε 100 επιβάτες.
powered by Rubicon Project

Ακολούθησαν πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ (12:00), το Νιούκαστλ (12:30), το Λιντς (16:25), το Μάντσεστερ (16:45), τη Γλασκώβη (17:15) και το Λονδίνο (19:45). Σύμφωνα με την «Ημέρα Ζακύνθου», με αυτές τις 7 πτήσεις έφτασαν περίπου 1.200 Βρετανοί τουρίστες στο διάσημο νησί του Ιονίου. Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 6.000.

20 πτήσεις σε μία βδομάδα από τη Βρετανία στη Ζάκυνθο

Ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης δήλωσε στην «Ημέρα» ότι όλες οι πτήσεις ήταν της εταιρείας Jet 2, η οποία έχει προγραμματίσει 20 πτήσεις σε διάστημα μίας εβδομάδας.

«Στην πρώτη πτήση ήρθαν γύρω στα 100 άτομα. Οι απογευματινές πτήσεις είχαν γύρω στα 150 άτομα. Οι πρωινές ήταν 90-100 ατόμων η καθεμία. Άλλες είναι flight only και άλλες σε πακέτο διακοπών» δήλωσε αρχικά ο κ. Φιλιπποπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Jet 2 και στη μεγάλη συνεισφορά της στον τουρισμό. «Και οι επτά πτήσεις ήρθαν όλες από την Jet 2. Σήμερα δύο πτήσεις, το Σάββατο έρχονται άλλες δύο και την Κυριακή τέσσερις. Η Jet 2 θα φέρει 20 πτήσεις την πρώτη εβδομάδα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού ErmisNews, οι επισκέπτες από τη Βρετανία που έφθασαν το τελευταίο 24ωρο στη Ζάκυνθο ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα νεαροί.
Πηγή: iefimerida.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!