Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με τον Απόστολο Ρίζο και τη Μαρία Παπαγεωργίου στο “ΕΠΤΑ”

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 22:00

Με τίτλο «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο» ο Απόστολος Ρίζος και η Μαρία Παπαγεωργίου ανεβαίνουν στην σκηνή του ΕΠΤΑ για μια παράσταση αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο, και κάπως έτσι γιορτάοζυν όλοι μαζί τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΕΠΤΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΠΟΣ.

Η μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες της χρονιάς.  “Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουν ποτέ ξανά μόνος.”, δηλώνει ο Α. Ρίζος.

Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών – όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους. Στο κέντρο, παραμένει η ερμηνεία των τραγουδιών, κρατώντας το πιο βαθύ τους άγγιγμα.
Τον Απόστολο συνοδεύουν δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου, ενώ το δωμάτιο, αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του, με τη συμμετοχή κάθε φορά και μιας εκλεκτής ερμηνεύτριας. Ήδη το φιλόξενο δωμάτιο έχουν «επισκεφτεί» η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Αγγελική Τουμπανάκη, η Κατερίνα Πολέμη και η Βιολέτα Ίκαρη. Σε αυτό το μουσικό δωμάτιο, τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό “αφιέρωμα”, με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει , αλλά για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση.
Η παράσταση του Απόστολου Ρίζου – “Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοίζο” διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

Παίζουν:
Θοδωρής Κουέλης: Kοντραμπάσο, bass effects, ηλεκτρικό μπάσο, τζουρά
Γιώργος Μουχτάρης: Κοντραμπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops
Απόστολος Ρίζος: Κιθάρες, φυσαρμόνικα, τζουρά
Εικαστικά, σκηνογραφική, σκηνοθετική επιμέλεια: Τάμμυ Τσέκου
Ηχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης / Σχεδιασμός φωτισμού: Phil Hills .
Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Οι συντελεστές

Επιμέλεια παραγωγής: “ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος”,
“Φίλοι του ΕΠΤΑ”
Ώρα Έναρξης: 22.00
Προπώληση 10€ – Πόρτα 12€
Τηλέφωνο κρατήσεων 6974354460
«ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος», Βιρός Κέρκυρας
Προπώληση:
Κατάστημα «Κορνίζα», Σπύρου Αρβανιτάκη 4, έναντι Πλατείας Γιωργάκη
& Corfuland Shop, Αλμπέρ Κοέν 2 έναντι Hondos, Κέρκυρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!