Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Αφιερωμένο στον Θ. Καλαντζή το ITF JUNIORSCORFU CUP

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κέρκυρας για 23η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Παγκόσμιο τουρνουά τένις ITF JUNIORS CORFU CUP, υπο την αιγίδα της διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις, στο καλεντάρι της οποίας συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο πρόεδρο του κερκυραϊκού ομίλου Θεόδωρο Καλαντζή, ο οποίος έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. Οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά (φάση των 32) θα διεξαχθούν την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 με τους τελικούς να γίνονται το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, αντί της αρχικά προγραμματισμένης ημερομηνίας Κυριακή 7/7/19, που συνέπεσε με τις βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο σήμερα και αύριο στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες στα ατομικά αγοριών, κοριτσιών και στα διπλά των αντίστοιχων κατηγοριών, προκειμένου να δοθούν τα εισιτήρια πρόκρισης στη φάση των 32. Υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κέρκυρας διοργάνωσε για πρώτη φορά το διεθνές τουρνουά ITF JUNIORS τον Αύγουστο του 1997 και έκτοτε μέχρι και πέρυσι ως διοικητικός παράγοντας του ιστορικού κερκυραϊκού συλλόγου έδινε το παρόν ο Θεόδωρος Καλαντζής, για αυτό και το φετινό ITF JUNIORSCORFU CUP πήρε την επωνυμία του.

Ο Θεόδωρος Καλαντζής Γεννήθηκε στο Σάσσαρι Ιταλίας το 1960 από Κερκυραίους γονείς και σπούδασε Φαρμακοποιός στη Φαρμακευτική Σχολή της Ρώμης. Υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας, διατηρώντας επί πολλά έτη Φαρμακείο στην πόλη της Κέρκυ
ρας. Διετέλεσε Μέλος και Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, επί έξι χρόνια Εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και Μέλος της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κέρκυρας, με μεγάλη δραστηριότητα στον επαγγελματικό του βίο και λειτουργώντας με την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτήριζε. Υπήρξε ακόμη Μέλος του Δ.Σ. του «Αδελφάτου Πτωχοκομείου-Γηροκομείου Κέρκυρας».

Στην Οικογένεια του Τένις ανήκε από παιδί ως Αθλητής και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του ιδρυτικού Σωματείου-Μέλους της Ε.Φ.Ο.Α, Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας από το 1998 έως και χθες.
Η πλήρης αναγνώριση της προσφοράς του ήρθε και από τη Διεθνή Οικογένεια του Τένις όταν το 2016 εκλέχθηκε Μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Τένις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Όντας η ψυχή αλλά και με τη σεμνότητα που τον διέκρινε, διοργάνωσε μαζί με τους αγαπημένους του Συνεργάτες στο Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. σειρά Πανελληνίων και Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κέρκυρα προβάλλοντας το Τένις, το Νησί αλλά και ενισχύοντας την τοπική οικονομία με κάθε τρόπο.

Οι φίλοι του στην Ελλάδα τον φώναζαν «Τζίτζι», οι φίλοι του στην Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις «Τέο» και όλοι μαζί το γελαστό παιδί με την χρυσή καρδιά και τον απέραντο πολιτισμό. Έφυγε από τη ζωή ξημερώματα 12 Ιανουαρίου 2019 μέσα σε λίγες ώρες, έχοντας πάθει σοβαρή γαστρορραγία. Φεύγοντας, αποχαιρέτισε όλους με το ίδιο μοναδικό «χαμογελαστό πρόσωπο» που δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!