Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Ενιαία κάθοδος Ασπιώτη-Βάρελη- ανεξάρτητων στις αυτοδιοικητικές

Σε κοινή κάθοδο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές προσανατολίζονται οι δημοτικές παρατάξεις  του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας    «Δημοτική Ενωτική Κίνηση»  και  «Βορράς-Επανίδρυση» καθώς και οι 5 ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν:

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 οι δημοτικές παρατάξεις  του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας    «Δημοτική Ενωτική Κίνηση»  και  «Βορράς-Επανίδρυση» καθώς και οι 5 ανεξάρτητοι σύμβουλοι  συναντηθήκαμε και συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα του Δήμου μας,  την ποιότητα της δημοτικής διαχείρισης  και την 3/χρονη εμπειρία μας από την λειτουργία του  Δημοτικού  Συμβουλίου.

   Υπήρξε κοινή η εκτίμηση:

  • Της υποβάθμισης από την δημοτική αρχή του Δ.Σ. ως πολιτικό όργανο δημοκρατικού και αναπτυξιακού προγραμματισμού.
  • Της έλλειψης δημοκρατίας και διαφάνειας στην άσκηση της δημοτικής πολιτικής. Ο συγκεντρωτισμός, ο αυταρχισμός και η αδιαφάνεια στην άσκησή της οδήγησαν στην  απώλεια αναπτυξιακών δυνατοτήτων και ευκαιριών και στην καθυστέρηση ή και την απώλεια ακόμα δρομολογημένων έργων.
  • Της τοξικότητας που δημιουργήθηκε με κύρια ευθύνη της δημοτικής αρχής και αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια για ένα κοινό αναπτυξιακό σχεδιασμό για την πρόοδο και το μέλλον της Βόρειας Κέρκυρας  και των δημοτών της.

  Με βάση τις παραπάνω κοινές εκτιμήσεις μας αποφασίσαμε να βρεθεί ένας ενιαίος  τρόπος αντιμετώπισης των  προβλημάτων του νεοσύστατου Δήμου μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας  στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενιαίου αυτόνομου, ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου   αυτοδιοικητικού σχήματος.

Μία ενωτική δημοτική παράταξη – χωρίς κομματικές εξαρτήσεις – που να μπορεί να λειτουργήσει  με διαφάνεια και δημοκρατία  τον δήμο μας. Να κάνει δημόσιο απολογισμό του έργου της, χωρίς αποκλεισμούς και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Μια δημοτική παράταξη που θα μελετήσει συλλογικά τις ανάγκες  και τις δυνατότητες του τόπου μας και θα καταθέσει επιστημονικά και με όραμα το αναπτυξιακό της σχέδιο για το αύριο της Βόρειας Κέρκυρας.

Αυτός ο τόπος αξίζει ένα  καλύτερο παρόν και ένα καλύτερο  μέλλον. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το φτιάξουμε μαζί και να το υλοποιήσουμε ενωμένοι!

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ           

Ασπιώτης Σπύρος      
Βλάχος Γιώργος         
Κοντάλιπου Νούλα      
Κούλας Βασίλης                     
Μαγουλάς Βασίλης
Νικοπάσχος Δημήτρης

 

 

BΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ

 Βάρελης Σπύρος
Βάρελης Χαραλ.
Ανεμογιάννης Χρ.

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Γρηγορόπουλος Σπύρος
Λιάσκου Μαριετίνα
Μαλάτου Ελευθερία
Πουλιάσης Σταμάτης
Σαούλος Ανδρέας

                     

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!