Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

(Βόρεια) Κέρκυρα: Συγχαρητήρια Μαυρωνά στις φιλαρμονικές για τη συμμετοχή στη λιτανεία των Βαΐων

Με την ευκαιρία της λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Πολιούχου του Νησιού μας Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή των Βαΐων και την συμμετοχή των Φιλαρμονικών του Νησιού μας , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  Θεόδωρος Μαυρωνάς, εξέφρασε τα ακόλουθα:

Μετά από δυο χρόνια σιωπής  η καθορισμένη μεγάλη διαδρομή της λιτάνευσης του Ιερού σκηνώματος του ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ «περπατήθηκε και ευλογήθηκε» από τη Χάρη του, μαζί και όσοι συμμετείχαν και παρακολουθούσαν. Συνοδές των ψαλμωδιών από όλο  τον ιερό κλήρο του Νησιού μας , οι μάρτσιες από τις Μουσικές μας όπως αποκαλούμε -με οικειότητα οικογενειακή-  τα μουσικά σώματα των Φιλαρμονικών μας. Επαληθεύεται το ρηθέν δια στόματος Παύλου Παλαιολόγου:  «Κέρκυρα θα πει Άγιος Σπυρίδων και Μουσική. Ο Άγιος πρώτα, η μουσική έπειτα. Δύο Θεότητες που θα μένουν ακλόνητες στις ψυχές των Κερκυραίων».

Σ αυτή τη κατανυκτική λιτάνευση οι Φιλαρμονικές μας προσδίδουν την λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που  αρμόζει και την ευλάβεια και τιμή  στον Πολιούχο Άγιο μας. Οι τρεις Φιλαρμονικές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό μετά από 2 χρόνια αναμονής ,  πλαισιώνοντας τμήματα της λιτανείας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαέστρους και στους μουσικούς για την υπέροχη λαμπρή συμμετοχή τους στο υψηλών αξιώσεων ακρόαμα και θέαμα. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!