Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ΄Εθνική: ΟΦΑΜ-ΑΕ Λευκίμμης & ΠΣ Κέρκυρα δηλώνουν επανεκκίνηση

Η Επιτροπή Διοργανώσεων στη συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΕ/ΕΠΟ τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή μόνον του Α΄ Γύρου και με μείωση στο 50% των εξόδων διαιτησίας και παρατηρητών. 

Μάλιστα όρισε ως ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος την Κυριακή 28/3/21. Μετά την απόφαση της Επιτροπής, η  ΕΠΟ με ανακοίνωση της ζητάει από τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα μέχρι αύριο, Τετάρτη 3 Μαρτίου, με τη σημείωση ότι στην περίπτωση, που κάποια ομάδα δεν επιθυμεί να συνεχίσει θα υποβιβάζεται στην οικεία ΕΠΣ, χωρίς τις άλλες κυρώσεις, που προβλέπει ο ΚΑΠ. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά σωματεία, τα οποία ισχυρίζονται «ότι η ΕΠΟ του βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, ενώ η ίδια δεν έχει κανένα πλάνο και δεν δίνει βοήθεια, ούτως ώστε να αντεπεξέλθουν στα κόστη επανεκκίνησης καθώς και των απαιτούμενων για την τέλεση αγώνων υγειονομικών πρωτοκόλλων». Παρά ταύτα, οι διοικήσεις των τριών κερκυραϊκών ομάδων, που μετέχουν στον 5ο όμιλο της κατηγορίας ΑΕ, Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΠΣ Κέρκυρας υποστήριξαν  στην «ΚΣ», ότι θα δηλώσουν κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΑΜ χθες τα τεστ & αύριο προπόνηση

Η διοίκηση του ΟΦΑΜ το Σάββατο (27/2/21) πραγματοποίησε  συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της ομάδας, επιβεβαιώνοντας την βούληση τους για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα του Σάββα Σιδερόπουλου  πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος, τον περασμένο Νοέμβριο είχε δώσει δύο αγώνες, επιτυγχάνοντας ισάριθμες νίκες, επί του Μ. Αλέξανδρου Καλλιθέας 4-1 εντός έδρας και της Αναγέννησης Άρτας 1-2 εκτός έδρας, ενώ είχε αναβληθεί ο εκτός έδρας αγώνας με την Θύελλα Κατσικάς, λόγω της καραντίνας της ΠΕ Ιωαννίνων, για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ υποβλήθηκαν χθες σε τεστ-covid και αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν προπονήσεις, με δίψα για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα του Αγίου Ματθαίου διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση του 5ου ομίλου και το δικαίωμα ανόδου στην Β΄Εθνική. Να σημειωθεί ότι ο ΟΦΑΜ έχει αρκετά εύκολο πρόγραμμα στον Α΄γύρο, με το ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον Αχέροντα Καναλακίου να γίνεται μια κι έξω στο δημοτικό γήπεδο Αγ΄Ματθαίου.

Η ΑΕ Λευκίμμης ξεκίνησε

Η ΑΕ Λευκίμμης πρώτη από τις κερκυραϊκές ομάδες, ξεκίνησε από χθες τις προπονήσεις. Παίκτες και τεχνικό επιτελείο είχαν υποβληθεί στα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο τεστ-covid από την περασμένη Παρασκευή (26/2/21). Στη διάθεση του κόουτς Πάνου Κορομπόκη είναι όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πριν την διακοπή του πρωταθλήματος η ΑΕ Λευκίμμης μετρούσε μία ήττα (Στο Καναλάκι 2-1 από τον πρωτοπόρο Αχέροντα) και δύο εντός έδρας νίκες με Αμβρακικό Λουτρού 2-1 και 3-2 επί του ΠΑΣ Θύελλα Κατσικάς.

Εντός της εβδομάδας η επανεκκίνηση ΠΣ Κέρκυρα

Ο ΠΣ Κέρκυρα, όπως έχει μετονομαστεί ο ΑΟ Κασσιώπης περιμένει τις αφίξεις των ποδοσφαιριστών της, που μετά την διακοπή του πρωταθλήματος είχαν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται, αφού γίνουν τα τεστ θα ξεκινήσουν και οι  προπονήσεις, υπό την καθοδήγηση του κόουτς Κώστα Χριστοφοράκη. Πριν την διακοπή, η Κέρκυρα είχε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες (Εκτός 5-1 από τον Παναγρινιακό & 5-0  από τον Αχέροντα Καναλακίου και εντός 0-4 από τον Αστέρα Καληράχης.

Οι αγώνες της επανεκκίνησης

Εάν επικυρώσει την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων η Ε.Ε της ΕΠΟ και τροποποιήσει την προκήρυξη  το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και στον 5ο όμιλο θα διεξαχθεί η 4η αγωνιστική. Δηλαδή το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από εκεί, που σταμάτησε (είχε διακοπεί μετά την πραγματοποιήσει της 3ης αγωνιστικής). Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε και πόσες ομάδες από τον 5ο όμιλο θα δηλώσουν πρόθυμες να συνεχίσουν.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής είναι το εξής:

Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης – Θύελλα Κατσικά
ΟΦ Αγίου Ματθαίου – ΠΑΣ Πρέβεζα
Παναγρινιακός – Αχέρων Καναλακίου
Αναγέννηση Άρτας – ΑΕ Μεσολογγίου
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – ΑΕ Λευκίμμης
Τηλυκράτης – ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου
ΠΣ Κέρκυρα– Αμβρακικός Λουτρού

 

Γ ΕΘΝΙΚΗ -5ος ΟΜΙΛΟΣ

Η βαθμολογία (3 αγ)

 

Αχέρων Καναλακίου 9

Παναγρινιακός 6

ΟΦΑΜ 6*

Κτηνοτροφικός Αστέρας 6

Αναγέννηση Άρτας 6

ΑΕ Λευκίμμης 6

Τηλυκράτης 6

Θύελλα Μοναστηρακίου 3

Αναγέννηση Άρτας 3

Αμβρακικός Λουτρού 3

Θύελλα Κατσικάς 0*

Μ. Αλέξανδρος 0**

ΑΕ Μεσολογγίου 0*

Πρέβεζα 0*

ΠΣ Κέρκυρα 0

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!