Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κέρκυρα: Ακυρώθηκε & φέτος η 10η επέτειος του «Κάσσιου Δία»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο «Κάσσιος Δίας» δεν θα μπορέσει να γιορτάσει την 10η επέτειο της διοργάνωσης του καθιερωμένου στο καλεντάρι ορεινού τρεξίματος.

Τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση μετακινήσεων οδήγησαν τους διοργανωτές, όπως πέρυσι και φέτος να ανακοινώσουν την ακύρωση του αγώνα. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας είχε οριστεί για τις 18 Απριλίου, με καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στις 10 Μαρτίου. Ωστόσο η ρευστότητα, που προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπει οποιονδήποτε προγραμματισμό. Πάντως η ομάδα του Κάσσιου Δία δεν το βάζει κάτω και προετοιμάζεται από τώρα για του χρόνου, δηλώνοντας ότι η εκδήλωση το 2022 θα επανέλθει δυναμικά και με πολλές αλλαγές. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κάσσιος Δίας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσιώπης, με εκκίνηση και τερματισμό το λιμάνι της Κασσιώπης και με διαδρομές, που συνδέουν  σχεδόν όλη την Β.Α πλευρά του νησιού της Κέρκυρας από την παράκτια ζώνη, τον Ερημίτη έως &  την κορυφή του Παντοκράτορα.

Το ιστορικό

Ο Κάσσιος Δίας ξεκίνησε πριν  11  χρόνια από μια μικρή ομάδα τριών ατόμων που ασχολούνταν ερασιτεχνικά με τον αθλητισμο, με σκοπό να δημιουργήσουν μια εναλλακτική αθλητική εκδήλωση ,που στόχος της θα ήταν να παροτρύνει την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να μυηθούν στην άθληση στην πιο απλή μορφή της που είναι το τρέξιμο. Η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσιώπης θεωρώντας ότι θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία σε συνδυασμό με την τοπική εορτή της εκκλησίας μας, αρχές Μάιου, να δημιουργηθεί μια εβδομάδα εκδηλώσεων στο χωριό μας. Ο πρώτος αγώνας είχε τη μορφή ενός μικρού citytrailrun7,5 χλμ. με συμμετοχή 107 δρομέων από όλο το νησί. Από εκεί και πέρα ο αγώνας μεγάλωσε και πήρε χαρακτηριστικά ορεινού αγώνα αφού η μορφολογία του εδάφους της περιοχής, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μέσω των παραδοσιακών οικισμών και το μεγάλο και ιστορικό δίκτυο των μονοπατιών μας οδήγησε προς τα εκεί. Τα τελευταία χρόνια  αποτελείται από 3 μοναδικές διαδρομές και απευθύνεται σε αθλητές όλων των δυνατοτήτων με τρείς αγώνες: TWIN PEAKS: 35χλμ. +2100μ, ERIMITIS: 19χλμ. +900μ.& ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 9χλμ. +350μ.Η φιλοδοξία των διοργανωτών είναι ο αγώνας κάθε χρόνο να βελτιώνεται και να αποτελέσει αθλητικό και πολιτιστικό σημείο αναφοράς προβάλλοντας την περιοχή μας και όλη την Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση

«Η ομάδα του Κάσσιου Δία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα που είχε ορισθεί για τις 18 Απριλίου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας. Η διοργάνωση είχε θέση εξαρχής ως καταληκτική ημερομηνία τις 10 Μαρτίου ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να υπάρχει ο ελάχιστός απαραίτητος χρόνος για την ομαλή διεξαγωγή του. Δυστυχώς τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση αφού δεν μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός.

Η διαδρομή θα καθαρισθεί και θα μείνει σηματοδοτημένη για περιπατητές και δρομείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιφυλασσόμαστε αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες, να δημιουργηθεί μια εκδήλωση στα πρότυπα του Ιανουαρίου μέσω της εφαρμογής strava στην διαδρομή των 19 χλμ.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν και θα ξαναβρεθούμε στα αγαπημένα μας μονοπάτια
2022 KASSIOS DIAS TRAIL RUN
Για το 2022 ο Κάσσιος Δίας θα επανέλθει δυναμικά με αρκετές αλλαγές.
Ο αγαπημένος ημιμαραθώνιος (21 χλμ +1000 μ.) μαζί με τον μικρό αγώνα των 9 χλμ. θα διεξαχθεί τις 15 Μαΐου όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά ώστε να σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην περιοχή μας παράλληλα με τις Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την τοπική εορτή στην Κασσιώπη.
Στα σκαριά καινούριος αγώνας

Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας και της αγωνιστικής απραξίας η ομάδα μας δεν έμεινε άπραγη, έτσι είναι σε θέση να ανακοινώσει και ένα καινούριο αγώνα!

80 χλμ.+ 4650 που χρονικά τοποθετείτε το μήνα Φεβρουάριο. Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι μια αδρανή για το ορεινό τρέξιμο περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα βουνά της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ το νησί μας προσφέρεται με το ήπιο κλίμα του για την διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα.
Έτσι και με σεβασμό στο αγωνιστικό καλεντάρι επιλέχθηκε μία διαδρομή ώστε να περιλαμβάνει ότι καλύτερο έχει να δείξει από ομορφιά η Β.Α Κέρκυρα με επίκεντρο την ψηλότερη κορυφή του νησιού τον Παντοκράτωρα.
Με ποσοστό μονοπατιού που αγγίζει το 90% και ένα πολύ τεχνικό και απαιτητικό τερέν με συνεχής εναλλαγές κλίσεων πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός θα αγαπηθεί και θα αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους ultra 50 miles αγώνες στην Ελλάδα.
Είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες και θα αφήσει το στίγμα του με την διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία των τοπίων.
Θα υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής (2 αθλητών) με τη μορφή σκυτάλης με την αλλαγή να γίνεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Σύντομα θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία και την διαδρομή του αγώνα».

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!