Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κ. Μιχαλάκης: Πρώτα η υγεία…αλλά να παιχτεί & χάντμπολ!

Παρά το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο που εγκρίθηκε,  η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, την περασμένη Παρασκευή κράτησε κλειστές πολλές αθλητικές αγωνιστικές δραστηριότητες, ενώ, μεταξύ άλλων  ανέστειλε και το πρωτάθλημα της Premier Handball (συνεχίζονται μόνον προπονήσεις), που είχε ξαναρχίσει το τελευταίο διήμερο του Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή, προβληματίζει την Ομοσπονδία χάντμπολ, αφού στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ωστόσο η πλειοψηφία των σωματείων τάσσεται υπέρ της επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης της Premier Handball. Μεταξύ αυτών και ο Φαίακας Κέρκυρας, με τον προπονητή της κερκυραϊκής ομάδας, Κώστα Μιχαλάκη να τοποθετείται επί του θέματος, στο greekhandball.com.

Μακάρι να μην υπάρξει άλλη αναβολή

Ειδικότερα, ο κόουτς Κώστας Μιχαλάκης δήλωσε:  «Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να υπάρχουν συνέχεια αναβολές στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί για την βιωσιμότητα του αθλήματος. Ως Φαίακας έχουμε θέσει  προτεραιότητα την υγεία των αθλητών μας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη στα δικά μας παιδιά, τους Κερκυραίους αθλητές. Θέλουμε να τους δούμε να πρωταγωνιστούν ξανά στο γήπεδο και να πάρουν παιχνίδια στα χέρια τους, προετοιμάζοντας  έτσι τη νέα κερκυραϊκή φουρνιά. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Ευχόμαστε να μην υπάρξει άλλη αναβολή στο πρωτάθλημα, η επανεκκίνηση του να γίνει το συντομότερο δυνατό, γιατί τα έξοδα, ειδικά για εμάς στο νησί είναι δυσβάσταχτα και πολλά περισσότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της Premier Handball είτε του Βορρά, είτε του Νότου».

Ο Φαίακας με κερκυραϊκό δυναμικό

Με πολλές αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο και το ρόστερ του επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Premier Handball o Φαίακας.  Κάτω από τις ειδικές συνθήκες, που έχει προκαλέσει η πανδημία με επιπτώσεις και στην οικονομία, η διοίκηση του Φαίακα προχώρησε σε αναμόρφωση του πλάνου της ομάδας. Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό η ομάδα στηρίζεται στο πλούσιο και ταλαντούχο ντόπιο δυναμικό, το οποίο ενισχύθηκε και από «δανεικούς» παίκτες του Κερκυραϊκού ΓΣ, που προσφέρθηκε να δώσει χέρι βοηθείας στην προσπάθεια ανάδειξης του κερκυραϊκού χάντμπολ. Προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο Κώστας Μιχαλάκης με άμεσο συνεργάτη τον Νίκο Πέρρο. Ενώ, αποχώρησαν από το ρόστερ οι τέσσερις ξένοι, αλλά και τα «βαριά» μεταγραφικά συμβόλαια.

Το ρόστερ του Φαίακα

Αντώνης Κόντης,  Αλέξανδρος  Δούγιας, , Γιάννης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Δελλής, Μπάμπης  Κορακιανίτης, Θανάσης  Νάστος,  Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Γιάννης Σκουρτάι, Τζαμπάφτι Φράνσις, Γιώργος Κοσκινάς, , Φάνης Καραμανλής, Σπύρος Σουλάνης, Κων/νος Ανδριώτης, Γιάννης Πάλλας, Μπάμπης Ασμάνογλου, Νίκος Τσιλιμπάρης,  Ανέστης Κυριακίδης, Σπύρος Δόϊκας, Χρήστος Δημητρέλος

Τι είχε γίνει μέχρι τώρα

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Premier Handball είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και όταν ανακοινώθηκε το lock down του Νοεμβρίου ήδη είχε ολοκληρωθεί ο Α΄γύρος της κανονικής περιόδου. Το τελευταίο διήμερο του Φεβρουαρίου ξεκίνησε εκ νέου το πρωτάθλημα, με την πρώτη αγωνιστική του Β΄γύρου και ο Φαίακας, με την ανανεωμένη πλέον τεχνική ηγεσία και ομάδα, παρά την καλή εμφάνιση, που πραγματοποίησε ηττήθηκε στη Δράμα 26-23 από την τοπική ομάδα. Εάν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, ο Φαίακας θα υποδεχτεί στο ΕΑΚΚ τον ουραγό της βαθμολογίας του 2ου ομίλου Ζαφειράκη Νάουσας, σε έναν αγώνα γοήτρου, που θα καθορίσει την κατάταξη στην ουρά της βαθμολογίας. Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά για την σεζόν της πανδημίας το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους των 7 ομάδων. Και δεδομένου ότι δεν διεξάγονται τα υποκείμενα πρωταθλήματα Α2 & Β Εθνικής Ανδρών, δεν υπάρχουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί ομάδων.

HANDBALL PREMIER – ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Βαθμολογία (8 αγ) 

ΠΑΟΚ 13

Δράμα 11

ΑΕΣΧ Πυλαίας 8

Αερωπός Έδεσσας 6 

Φίλιππος Βέροιας 5 

Φαίακας Κέρκυρας 3 

Ζαφειράκης Νάουσας 2 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!