Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Γκίκας: «Αυξάνεται η ετήσια επιχορήγηση του ΕΑΚΚ κατά 50.000 €»

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα συζήτησης την εξέλιξη και τον προγραμματισμό των έργων και των αναγκαίων παρεμβάσεων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας(ΕΑΚΚ). Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Προέδρου του ΔΣ ΕΑΚΚ Κωνσταντίνου Αγάθου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:

«Είχα σήμερα συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Υπουργό σε θέματα Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τον Πρόεδρο του ΕΑΚΚ Κωνσταντίνο Αγάθο και Υπηρεσιακούς Παράγοντες, με βασικό θέμα την επισκόπηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΕΑΚΚ και τον προγραμματισμό των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Καταρχάς επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό διότι μετά από πολλά χρόνια, αυξάνεται η επιχορήγηση του ΕΑΚΚ κατά 10%, ήτοι κατά 50.000 €. Χρήματα απολύτως απαραίτητα για τις ανάγκες του Αθλητικού μας Κέντρου.

Επίσης, με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι πρόθεση του Υπουργού είναι να μπει ρήτρα νησιωτικότητας στην κατανομή των πόρων για την ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων. Άρα, τα Αθλητικά Σωματεία των νησιωτικών περιοχών θα λαμβάνουν μεγαλύτερη επιχορήγηση, με κάποιο συντελεστή βαρύτητας, λόγω νησιωτικότητας. 

 Τέλος από την ενημέρωση που είχα, το Υπουργείο έχει ομαδοποιήσει τα προβλήματα των 17 Αθλητικών Κέντρων και προτίθεται σε συνεννόηση με το ΤΕΕ να δρομολογήσει συνολικά τα ζητήματα ανά κατηγορία και με ενιαίο τρόπο.

 Σε ότι αφορά στα τρέχοντα ζητήματα του ΕΑΚΚ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο εργολάβος θα ξεκινήσει την τοποθέτηση του νέου δαπέδου στο βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο.

Επίσης έγινε γνωστό ότι εντός διμήνου θα παραδοθεί και η τρίτη φάση της μελέτης στατικότητας του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου.

Αναφορικά με την επισκευή του ταρτάν του γηπέδου, αυτή προγραμματίζεται για το 2024 όπως και η κατεδάφιση των κερκίδων και η ανέγερση νέων.

 Η συνεργασία μας με τον Υπουργό Αθλητισμού θα γίνεται σε τακτική βάση».

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!