Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Γ. Καλούδης: Άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. Κ. Κέρκυρας για να μη χαθεί η μείωση 50% των αντικειμενικών αξιών

Άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ζητά ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα” Γιώργος Καλούδης, με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η παράταξή μας συμμετείχε στη σύσκεψη της Πέμπτης 12-1-2023  που κάλεσε η Δήμαρχος με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, για την οποία την είχαμε εγκαλέσει, καθόσον η προθεσμία για τεκμηριωμένη πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών  λήγει στις 20 Γενάρη 2023. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ληφθεί στις 22-12-2023 μετά από εισήγησή μας, για μείωση  των αντικειμενικών αξιών στη Κέρκυρα κατά  50% στο επίπεδο αυτό των Χανίων.

    Στη σύσκεψη είχαμε διαφορετικές θεωρήσεις και με τη κ. Δήμαρχο και με μέλη της Επιτροπής Δεν τηρήθηκαν πρακτικά, μολονότι το ζητήσαμε. Λάθος της κ. Υδραίου. Η Δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να διαθέσει 3 υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών για μία ή δύο ημέρες για να εναρμονίσουν τις τιμές αντίστοιχα με αυτές των Χανίων πχ ορεινός όγκος Χανίων με ορεινό όγκο Κράτσαλου- Παντοκράτορα. Λάθος της κ. Υδραίου.

 Εμείς για λόγους ισονομίας και νησιωτικότητας επιμείναμε στη θέση μας για άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 50% και θεωρούμε ότι καταλήξαμε ομόφωνα στις εξής θέσεις προς τη κυβέρνηση:

Ζητάμε:

1) Εναρμόνιση με τις αντικειμενικές τιμές Χανίων άρα μείωση κατά 50%.

  2)Παράταση ένα χρόνο για τη τεκμηρίωση ανά χωριό.

3) Μέχρι τότε  να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες της Κέρκυρας αναδρομικά από 1-1-2022  στα επίπεδα του 2019 που αυξήθηκαν κατά 25% συν 25%.(δηλ. 50%)

Μένει να συγκληθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι 19-1-2023 για να εγκρίνει τη θέση αυτή και να σταλεί στον υπουργό Οικονομικών.

Επισημαίνουμε ότι τα οφέλη για τους Κερκυραίους θα είναι πολλαπλά. Ενδεικτικά:

1)Θα μειωθεί ο καταβαλλόμενος ΕΝΦΙΑ κατά 50%,

2)3.000 κάτοικοι της Πόλης και πολλές χιλιάδες στα χωριά μας θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν το επίδομα θέρμανσης.

 

 

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης   «Πρώτα η Κέρκυρα»

Γιώργος  Ν.  Καλούδης

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!